Tesla, BTC ile araç satışına ara verdi - Haberler - indir.com

Tesla, BTC ile araç satışına ara verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-15 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin Bitcoin ile araç satımını askıya aldığını duyurdu. Bu karara sebep olarak ise fosil yakıtların giderek artan kullanımından ötürü endişe duyduğunu belirten Msuk, şirketin Bitcoin satmayacağının sözünü verdi. Henüz bir süre önce 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı gerçekleştiren üretici marka Tesla, son olarak araç satımlarında kullanılan ödeme yöntemleri arasına Bitcoin’i dahil etmişti. Bu haber ile beraber kripto para piyasası olumlu bir hareket sergilerken, birçok müşteri ise Bitcoin ile Tesla siparişi vermeye başlamıştı.

Ancak şimdi Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Tesla’nın Bitcoin ile araç satımlarını askıya aldığını belirtti. 13 Mayıs 2021 TSİ 01.00 ile duyurulan bu haber bomba etkisi yarattı. Bitcoin fiyatı 15 dakika içinden 54 bin dolar seviyelerinden 52 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Şuanlar da ise 50 bin dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ettiğini belirtelim.

Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

Elon Musk, Bitcoin ile Tesla alımını durdurdu

Elon Musk’un bu kararı Bitcoin madenciliği ve işlemleri için kullanılan fosil yakıtların artan kullanımından endişe duyduklarını belirtiyor. Twitter üzerinden yapılan paylaşım ile açıklamada ise şu sözler ifade ediliyor.

"Tesla, Bitcoin kullanarak araç alımlarını askıya aldı. Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de herhangi bir yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömürden endişe duyuyoruz.

Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vadeden bir fikir olduğuna inanıyoruz ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz.

Tesla, herhangi bir Bitcoin satmayacak ve madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez bunu işlemler için kullanmayı planlıyoruz. Bitcoin'in enerjisinin / işleminin %1'inden daha azını kullanan diğer kripto para birimlerine de bakıyoruz."

 


Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?
veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandıveBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı

PAYLAŞ