Tesla araçları basit bir sistem ile saniyeler içerisinde hacklenebiliyor! - Haberler - indir.com

Tesla araçları basit bir sistem ile saniyeler içerisinde hacklenebiliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 10:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Sürüş sistemlerinin dijital olmasıyla ortamlara taşınan ve dünyada oldukça popüler olan araçlardan birisi olan Tesla Model S, konfor, güvenlik ve sürüş kısmında her türlü yeteneğe sahip yazılımlara sahip. Her ne kadar elektronik sistemler, sıradan arabalara göre daha işlevsel olsalar da bu araçların çok büyük bir zaafı var. Özellikle gelişmiş elektrikli araçlarda her şeyden sorumlu olan ve tamamen her şeye bağlı olan yazılımlardır. Tesla, araçlarına düzenli bir şekilde güncelleme göndererek bu yazılımları gün geçtikçe kuvvetlendiriyor ve eksik bir tarafı varsa bu eksik taraflarını gideriyordu. Bu güncellemelerde araçların işlevsel özelliği daha da geliştiriliyor ve kullanım olarak daha çok keyif veriyordu.

Tesla Model S, basit bir sistemle hacklenebiliyor

Her türlü sistemin bir açığı vardır diyen hackerlar Tesla Model S'inde hacklanebileceğini kanıtladı. Belçika'da bulunan KU Leuven Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada araştırmacılar, Tesla Model S'nin dijital anahtarını sadece 600 dolar değerindeki bir ekipmanla kopyalıyorlar. Wired tarafından aktarılan bazı bilgilere göre sistemin açığını radyo sinyalleriyle bulunabiliyor. Araştırmacıların ürettiği bir ekipman, Tesla Model S'nin anahtar komutlarını birebir taklit edebiliyor. Bu sistemle herhangi bir anahtar olmadan Tesla Model S'in kapılarını açıp aracı çalıştırabiliyor. Araştırmacılardan Lennert Wouters, "Anahtarları birkaç saniye içerisinde kopyalamak çok kolay. Onları tamamen taklit edip, araçları sessiz bir şekilde ele geçirebiliyoruz." şeklinde açıklama yaptı. Tesla'nın her anahtarının, kendi aracına özgü şifrelenmiş sinyallere sahip olduğunu söyleyelim. Bu sinyaller, aracın alıcıları tarafından algılanır ve aracın sahibine yetki verir.

Tesla, Türkiye'de fabrika kurmak için çalışmalar yürütüyorTesla, Türkiye'de fabrika kurmak için çalışmalar yürütüyor

Tesla Model S'nin anahtarını tersine mühendislik uygulayarak kopyalayan ekip, bir Yard Stick One Radio, bir Proxmark radyo ve Raspberry Pi kullanıyor. Ekibin kötü niyetli insanları engellemek amacıyla diğer donanımları açıklamadığı, bu donanımları nasıl birleştireceğini ve anahtarın nasıl kopyalanacağını söylemedi. Sistemin toplam maliyeti 600 dolar olunca, Tesla sahipleri bu konu hakkında oldukça rahatsız oldular. Tesla, yakın zamanda bir önlem alacaktır fakat radyo sinyallerini taklit eden bu cihaz haberleri ortaya çıktığından, kopyalama yapan sistemin kısa süre içerisinde geliştirileceğini düşünmekte fayda var. Bu konu hakkında gelecek haberleri takip edeceğiz.


Tesla hacklendiTesla hacklendi
Tesla'nın akıllı telefonu sızdırıldıTesla'nın akıllı telefonu sızdırıldı
Tesla otomobiller, kampçıların vazgeçilmez aracı olacak!Tesla otomobiller, kampçıların vazgeçilmez aracı olacak!

PAYLAŞ