Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor - Haberler - indir.com

Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 09:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla Model 3 adlı aracın kullanıcısının karşılaştığı özelliğin doğruluğu Tesla tarafından da doğrulandı. Söz konusu özelliğe göre araç, arızalı olan herhangi bir parçayı tespit ederek Tesla servisine bilgilendirme raporu gönderecek. Ardından şirket aracın arızalı parçası hakkında sipariş değerlendirmesi yaparak aracın sağlıklı bir şekilde yoluna devam etmesini sağlayacak işlemler yapacak. Bazen heyecanlandıran başarılı hareketleri ile bazen de ciddi sorunlar ile gündem de yerini alan Tesla şirketinin halletmesi gereken ciddi sorunlar söz konusu. Araçların güven içerisinde hizmet vermesi adına çeşitli yeniliklerin göz önünde bulundurarak gelişim göstermeye yönelik hareket edecek. Sorunların ilk sırasında ise Elon Musk'ın 'bir numaralı önceliğim' olarak nitelendirdiği bakım onarım hizmetlerinde çeşitli iyileştirmeler geliyor. Onarım ve bakım işlemlerinden sonra araçlar kendi sorunlarını tespit ederek kısa sürede çözülmesi adına servise başvuracak. 

Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu KuracakTesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak

Tesla modellerinde meydana gelen yeni özelliklerden biri de, Elon Musk'ın otomatiğe bağlamak istediği şeklinde değerlendiriliyor. Tesla geçtiğimiz aylar içerisinde araçlar için sunduğu servis hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye yönelik bir takım girişimlerde bulunduğunun bilgisini vermiştir. Araçta bazı işlemlerin otomatiğe bağlanarak kullanım esnasında zamandan tasarruf edilmesi de bu doğrultuda yapılan yeniliklerden biridir. Bu durma örnek vermek gerekirse, söz konusu Tesla aracının arızalanacağını önceden anlayıp otomatik bir sistem üzerinden çekici çağırmak gibi bir sistemden söz ediliyor. Yakın zamanda ortaya çıkan bir özelliğe göre ise, Tesla markalı araçlarda arıza tespiti konusunda mevcut iyileştirmelerden daha fazlasının yapılmasını sağlamak. Arıza anında kendi kendine teşhis koyabilen bir araç, aracın içerisinde hangi parçaların arıza oluşturduğu ve değiştirmek gerekip gerektirmediği hakkında kendisi karar verebilecek ve bu duruma karşılık olacak gerekli servisle ile iletişime geçilecek.

Tesla aracı yukarıda saydığımız işlemler ile yetinmeyip aynı zamanda, eğer arızalı parçalarda değişim yapmak gerekirse herhangi bir Tesla servisinden arızalı parçaların yenilerinin siparişi verilecek. Üstelik bunu yapmak için siz uğraşmak zorunda değilsiniz. Araç bunu kendi kendine yapacaktır. Son yapılan yeniliklerde ise bilgi ve eğlence ekranı olarak tasarlanan panel üzerinden gönderilen bildirim ile aracın sahibi de konu ile ilgili bilgilendirilecek. Bu sayede araç her şeyi halledecek ve araç sahibine kalan tek şey ise servise gidilecek günü belirlemek. Tesla sahipleri araçlarının her şeyi halletmesi halinde zamandan tasarruf ederek kusursuz bir kullanım elde edecek. Tesla Model 3 sahibi tarafından paylaşılan bu özellik, sosyal medya aracılığı ile Tesla takipçileri tarafından olumlu tepkiler aldı. Bununla beraber aynı zamanda bu özelliğin doğrulu da Tesla tarafından onaylanmış olup kullanıcıları bir kat daha sevindirmiştir. ABD merkezli elektrikli araç üreticisi bu özelliği "Doktora gitmek yerine doğrudan eczaneye gitmek gibi” nitelendiriyor. Tesla şirketinin söz konusu servis konusundaki rastladığı en büyük sorunu ise, kullanıcıların araçta değişmesi gereken parça için uzun süre bekliyor olmasıdır. Şöyle ki sadece bir tampon değişimi için 8 ay kadar bir süre beklemek gerekiyor. Bu son derece uzun bir süre olarak değerlendiriliyor. 


Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi ErtelendiTesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi
Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik GeldiOtopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi

PAYLAŞ