Tesla 2019'un İlk Çeyreğinde Büyük Zarar Etti - Haberler - indir.com

Tesla 2019'un İlk Çeyreğinde Büyük Zarar Etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-25 16:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Elon Musk’un sahip ve CEO’su olduğu Tesla için yılın ilk rakamları açıklanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl üretim adetlerini büyük oranla artıran şirket 2018 yılını başarılı bir dönem olarak arkasında bırakmıştı. Ancak 2019 için aynı şeyi söylemek zor gibi duruyor. Tesla’nın bu yılı zarar ile kapatması beklenirken, bu zararın ne kadar büyük olacağı ise tahmin edilmiyordu. Ancak baktığımız zaman yılın ilk çeyreği için açıklanan rakamlara göre Tesla, 702 milyon dolar zarar etmiş durumda. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre şirketin gelirlerinde yüzde 37’lik bir düşüşün olduğu açık bir şekilde gözüküyor.

Tesla yılı çok büyük zarar ile kapatacak

Tesla otomatik pilotu artık yol verecek!Tesla otomatik pilotu artık yol verecek!

2018’in son dönemlerine kadar şirket için işler oldukça yolunda gidiyordu. Bu noktada üretimde yaşanan sıkıntılarda çözülerek üretim adetlerinde artışa gidilmiş ve başarılı bir yol izleniyordu. Hatta bu kapsamda yılın son çeyreğinde 7.2 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş ve 139 milyon dolarlık bir kar ettiğini ifade etmişti. 2019 ile beraber ise şirketin işleri bir türlü yolunda gitmek bilmedi. Bu kötü gidişat sebepleri arasında Tesla müşterine yapılan vergi indiriminin azaltılması olduğu belirtiliyor.

Buna göre şirket daha öncesinde müşterilerine 7500 dolarlık bir vergi indirimi yapıyordu. Fakat bir süre önce bu rakam yarıya düşürüldü ve bu hamle ile beraber satışların düşmesi de bir oldu. Şirket ise bu olumsuz hava ve düşük satışları geri artırmak için Tesla otomobillerinin fiyatlarında 2 bin dolar indirime gitmeye başladı. Bu kötü gidişat Tesla adına devam ederken, Elon Musk için ise gelecek umutlu bir şekilde ilerliyor. Tablonun böyle olmayacağı ve önümüzdeki dönemlerde tekrar rakam ve beklentilerin yükselişe geçeceği CEO, Elon Musk tarafından ifade ediliyor. Bakalım beklenen gibi olacak mı göreceğiz.


Tesla'dan Sevindirici HaberTesla'dan Sevindirici Haber
Tesla'dan Nvidia Hakkında AçıklamaTesla'dan Nvidia Hakkında Açıklama

PAYLAŞ