Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı - Haberler - indir.com

Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-09 09:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler teknoloji şirketi Tesla, SEC’e yapmış olduğu açıklama ile beraber kripto para birimi olan Bitcoin’e 1.5 milyar dolar değerinde yatırımda bulunduğunu ve Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladıklarını da açıkladı. Bu açıklama ve satın alım ile beraber Bitcoin, tam yüzde 10 değer kazandı. Kurucusu ve CEO’su Elon Musk olan Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapmış olduğu açıklama ile beraber dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin’e 1.5 milyar dolar yatırım yaptıklarını açıkladı. Söz konusu bu açıklama ile uzun vadede dijital varlıklar edinmeye ve saklamaya devam edeceklerini de belirtti.

SEC’in resmi web sitesinde yayınlanan belgede 1.5 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i “nakit gelirini çeşitlendirmek ve maksimize etmek için esneklik sunabilmek adına” satın aldığını belirten Tesla şiket, satışa sunduğu ürünler için ise Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacaklarını da duyurdu.

Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyorApple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor

Tesla, Bitcoin aldı ve yüzde 10 yükselişe geçti

Özellikle Elon Musk’un son dönemdeki kripto para birimlerine olan yaklaşımı oldukça dikkat çekmişti. Twitter profilinin biyografisine Bitcoin etiketi ekleyen Musk, Dogecoin ile alakalı da tweetler atarak her iki kripto para biriminin de değerinin artmasını sağladı. Tesla’nın son Bitcoin hamlesi ise değeri zaten yüksek olan kripto para birimini daha da yükseltti. Tesla’nın Bitcoin’e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptığı açıklaması ile Bitcoin ile ödeme kabul edecekleri duyurusu, kripto para pazarında iyi bir yükselişe sebep oldu. 38 bin dolar civarında devam eden Bitcoin, bu atın alım ile beraber yüzde 10 değer kazandı ve 42 bin dolar seviyelerine geldi.

Diğer yandan açıklama ile beraber büyük kripto para borsası olan Binance web sitesinde de kısa sürede erişim sıkıntıları yaşadı. Bakalım Bitcoin, piyasada ne seviyelerde ilerleyecek göreceğiz.


MIUI 12.5 arayüzünün global testleri başlıyorMIUI 12.5 arayüzünün global testleri başlıyor
WhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladıWhatsApp sessiz video özelliğinin testlerine başladı

PAYLAŞ