Tencent ve ByteDance davalık oldu - Haberler - indir.com

Tencent ve ByteDance davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-04 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

TikTok’un sahibi ByteDance, Tencent’e Douyin içeriğini engellediği için dava açtı. Bloomberg’den elde edilen bilgilere göre Salı günü yapılan açımlamaya göre ByteDance, Tencent’in insanları WeChat ve QQ‘da Douyin içerine erişim engeli getirerek, ülkenin antitröst yasalarını ihlal ettiği iddiası var.

14 milyon dolar tazminat talep ediliyor

ByteDance, açmış olduğu dava sonucunda Tencent'ten yaklaşık olarak 14 milyon tazminat ve şirket eylemlerini durdurması talep ediyor. Konu ile ilgili olarak Bloomberg'e açıklamada bulunan ByteDance Sözcüsü, olayı şöyle açıklıyor; “Rekabetin tüketiciler için daha iyi olduğuna ve yeniliği teşvik ettiğine inanıyoruz. Haklarımızı ve kullanıcılarımızın haklarını korumak için bu davayı açtık.” 

TikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandıTikTok 2020’de ‘Güvenliğe’ odaklandı

Bu bilgilere ek olarak ise Douyin’in TikTok’un sadece Çin'de bulunan çok daha kapsamlı bir versiyonu olduğunu da belirtmek gerekir. Aynı zamanda iki şirket, daha önceki yıllarda ise birbirine birkaç kez dava açmıştı. Fakat ByteDance ilk olarak ezeli rakibine antitröst açısından meydan okuma kararı aldı. Konuyla ilgili son olarak ise açılan bu davanın , Çin'in Alibaba grubuyla ilgili soruşturma başlatmasından birkaç ay sonra gündeme gelmiş olması da oldukça dikkat çekicidir. Aynı zamanda, yerel düzenleyiciler tarafından antitröst incelemesine yabi tutulan tek şirketin Çin teknoloji şirketleri olmadığını da belirtmek gerekir. 

Bu durma örnek olarak ise Google şu anda ABD'de üç ayrı davanın konusu ve dördüncü ise yolda gözüküyor. Aynı zamanda Aralık ayı içerisinde Federal Ticaret Komisyonu, 48 başsavcı ile beraber Facebook’a karşı da antitröst suçlamasında bulundu. Çin merkezli iki teknoloji devi arasında yaşanan bu davanın nasıl sonuçlanacağı ve ne şekilde ilerleme kat edeceği ile şu an için bilinen bir durum değildir. Faka bu dava Çinli şirketler arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olabilir. Konuyla ilgili gelecek günlerde daha net bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


TikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama olduTikTok en çok gelir elde eden mobil uygulama oldu
TikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladıTikTok Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı
TikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyorTikTok gençlerin mahremiyetini ve güvenliğini güçlendiriyor

PAYLAŞ