Tencent, Sumo Digital’ı satın alıyor - Haberler - indir.com

Tencent, Sumo Digital’ı satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Tencent Sumo Digital’ı satın almaya hazırlanıyor. Şirket satın alma işlemi için 1,27 milyar doları gözden çıkardı.

Günümüzde pek çok teknoloji şirketi alt şirketleri bünyesine alarak büyüyor. Bu şirketlerden biri olan Tencent görünüşe göre ilerleyen zamanlarda oyun geliştirici şirketlerin birçoğuna sahip bir şirket haline gelecek. Zira şirkettin hisse senetlerinin değeri de bu haberlerden sonra tavan yapmış durumda.

Trump'ın Tencent kararı yankı uyandırdıTrump'ın Tencent kararı yankı uyandırdı

Çin merkezli oyun şirketi Tencent, İngiltere kuruluşlu Sumo Group’u satın alacağını açıkladı. Satış için 1 milyar doların üzerinde teklif alan holding, yasal işlemlerden sonra 14 şirketiyle birlikte Tencent çatısı altına girecek.

Riot Games, Ubisoft, Epic Games ve Activision Blizzard gibi önde gelen oyun şirketinde pay sahibi olan Tencent, 14 alt şirkete sahip Sumo Digital’ı satın almak için harekete geçti. İki şireket, satın alma işlemi için 1,27 milyar dolara anlaştı. Halizaırda Sumo Digital’dan ufak bir miktarda paya sahip olan şirketin bu hamlesi İngiliz holdingin hisselerinin de artmasını sağladı. Sumo Digital’in hisse fiyatlarında aniden yüzde 40’lık bir artış görüldü.

Tencent ve ByteDance davalık oldu

Sumo Digital, bugüne dek Sega ile olan uzun süreli ilişkisiyle biliniyordu. Outrun 2006 Coast 2 Coast, Hood: Outlaws & Legends, Sonic & Sega All-Stars Racing ve Forza Horizon gibi oyunlar Sumo Digital’ın elinden çıktı. Oyun sektöründe günden güne güçlenen Tencent bu satın almadan sonra pazardaki gücünü epey arttıracak.

Çin merkezli şirket, geçtiğimiz sene tam 31 oyun şirketini daha satın almıştı. Ubisoft, Activision Blizzard ve Epic Games’te pay sahibi olan şirket aynı zamanda Riot Games’in tamamını kendi bünyesinde barındırıyor. Bu da Tencent’i dünyanın en büyük oyun şirketi ve Çin’in en büyük ikinci teknoloji şirketi haline getiriyor. 

 


Huawei Tencent oyunlarını App Gallery’den önce kaldırdı, sonra geri yüklediHuawei Tencent oyunlarını App Gallery’den önce kaldırdı, sonra geri yükledi
ByteDance’ın Tencent’e açtığı tazminat davası onaylandıByteDance’ın Tencent’e açtığı tazminat davası onaylandı

PAYLAŞ