Televizyon üzerinden YouTube izleyen kullanıcıların sayısı belli oldu - Haberler - indir.com

Televizyon üzerinden YouTube izleyen kullanıcıların sayısı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-26 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, son yayınlamış olduğu veriler ile kullanıcıların telefonlardan uzaklaşarak büyük ekrandan YouTube deneyimine yöneldiğini ifade ediyor. Şirket, ABD’de ayda 100 milyondan fazla kişinin televizyonu üzerinden YouTube’a giriş yaptığını belirtiyor. YouTube, her geçen gün büyümeye devam ederken, milyonlarca içeriği barındıran şirket, birçok cihaz üzerinden kullanılabiliyor. Söz konusu uygulama çeşitli platformlardan kullanılmasına rağmen son zamanlarda ise kullanıcılar içerikleri daha çok büyük ekranlardan izlemeyi tercih ediyorlar. Açıklanan veriler de bu durumu doğrularken, YouTube kullanıcılarının telefondan nitekim uzaklaştığı gözüküyor.

Kullanıcıların bu görüntüleme davranışlarından ortaya çıkan değişim, ilginç bir istatistiği de gün yüzüne çıkarmış oluyor. ABD’de alınan verilere göre her ay 100 milyondan fazla kişi YouTube ve YouTube TV’yi televizyonları üzerinden izliyorlar. Bununla beraber ise televizyon izleme süreside geçtiğimiz yıla göre %80 oranında artarak canlı içerik izleme oranı 2019’a göre %250 artmış durumda.

YouTube'a içerik üreticilerine ırkçı tutum izlediği gerekçesiyle dava açıldıYouTube'a içerik üreticilerine ırkçı tutum izlediği gerekçesiyle dava açıldı

YouTube yeniliklerini sürdürüyor

YouTube, dijital reklam pazarını hedefleyen bir etkinlik ile NewFronts sunumunun bir parçası olarak bu istatistikler vurgulandı. Şirket diğer yandan aletlerin ve YouTube karakterlerinin evde yapmış olduğu etkinliklere yönelik bir sanal yarışma düzenleyeceğini duyurdu. Ultimate Home Championship olarak isimlendirilen bu sanal yarışma, ünlü basketbolcu Stephen Curry’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Toplanan paralar ise koronavirüs yardımlarında kullanılacak. YouTube’un yer aldığı Google bünyesinde uzun bir süredir kullanıcılar telefonlar yerine daha büyük ekranlara yöneliyordu. Şimdi ise ortaya çıkan verilere göre ise Google bu çabalardan sonuç almaya başlamış gibi duruyor. Koronavirüs sebebiyle de evden çıkmayan kullanıcıların televizyon kullanımları büyük oranda artmış durumda.

YouTube, bu salgın esnasında kullanıcıların izleme alışkanlıklarının nasıl değiştiğini de paylaşıyor. Maya ile alakalı videoların izlenme oranı %400’lük bir artış sergilerken yemek yapma izlenme sayısı ise geçen yıla göre %45 oranında artmış durumda.


YouTube Türkiye uygunsuz içerikli çizgi filmler hakkında açıklama yaptıYouTube Türkiye uygunsuz içerikli çizgi filmler hakkında açıklama yaptı
YouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacakYouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacak

PAYLAŞ