Televizyon izleyenlerin dikkatli olması lazım, yeni siber tehlike ile karşı karşıyalar - Haberler - indir.com

Televizyon izleyenlerin dikkatli olması lazım, yeni siber tehlike ile karşı karşıyalar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 21:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Teknolojini geldiği son nokta ile evlerde yaygınlaşmaya başlayan akıllı televizyonlar, televizyona bağlı cihazların bilgisayar hackerlarının siber saldırılarında açık hedef haline geldiğinin altını çizmek istiyorum. 

Uzmanlara göre, evlerde bulunan elektrik, ısıtıcı ve güvenlik sistemlerinde kontrol edilebildiği bazı akıllı cihazlara ait sistemlere siber saldırıların çok kolay olduğunu söylüyorlar. Bu korsanların bu yolu kullanarak söz konusu cihazların kamera ve mikrofonlarını açabilme gücüne sahip olduklarını bu sayede çeşitli görüntüler elde ettiklerini ifade ediyorlar. 

Siber tehditlerde mücadelelerde daha fazla otomasyon!Siber tehditlerde mücadelelerde daha fazla otomasyon!

Hackerlar, Yahoo'dan 3 Milyar kullanıcının bilgilerini çaldı

TV'ler eskisi gibi güvenli değil

cihazlarda üçüncü kişilerin izinsiz erişim ve kontrolünün fark edildiği andan itibaren konunun mutlaka adli makamlara iletmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, akıllı televizyonlardan veri ve görüntülerin ele geçirilmesinin Türk Ceza Kanunu'na göre suç olduğunu ifade etti. Konuyla ilişkin olarak açıklama yapan Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, ev ve iş yerlerinde internete bağlanabilen ve çeşitli uygulamaların indirilebildiği akıllı televizyonların güvenliğinin dünyada tartışıldığına vurgu yaptı. 

Bize rahatlık ve avantaj sağlayan akıllı televizyonlar

Bu tür TV'lere takılan henrhangi bir USB bellekteki içeriklerin görüntülendiğini, YouTube videolarının istedikleri gibi oynatıldığını, bu yolla çeşitli sosyal medya mecralarında bağlanabildiklerinin ve son olarak hem iOS işletim sistemi yoluyla hem de Android işletim sistemi yoluyla akıllı telefonlardaki çeşitli uygulamalarla indirildiğinin altını çizen  Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün, konuşmasına şu şekilde devam etti; "Bize rahatlık ve avantaj sağlayan akıllı televizyonlar, birtakım saldırılara maruz kalabilme riskimizi yükseltiyor. Evdeki kapı zilimizi, klima ayarlarımızı, elektrik tesisatlarımızı, ışık ve güvenlik sistemlerimizi akıllı cihazlar yardımıyla kullanmak, artık mümkün hale geldi. Ancak savunmasız cihazlar listesinin en başına, artık bunları da ekleyebilirsiniz."

 

 


İlgili uygulamalar
Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?
WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden BaşladıWhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

PAYLAŞ