Telekom operatörleri ortak açıklama yayınladı - Haberler - indir.com

Telekom operatörleri ortak açıklama yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-18 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

"Türkiye’nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız.” işte bu açıklama bütün telekom operatörleri tarafından ortak bir şekilde yapıldı.

Yapılan bu açıklamanın devamı şöyle devam ediyor:

Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!Microsoft yeni güncellemesiyle Windows 10'daki 115 güvenlik açığını kapattı!

Telekom artık yalnızca bir sektör değil, diğer bütün sektörlerin ayakta kalmasını sağlayan en önemli ana bileşenlerden birisi haline geldi. Bu gerçeğin farkında olan Telekom operatörleri olarak her koşulda kesintisiz iletişimin önemini biliyor, en zor koşullarda dahi Türkiye'nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimiz ile ülkemizin değerli vatandaşlarının yanında olmaya özen gösteriyoruz.

Açıklamanın devamında son olaylara da değinen Telekom firmaları, açıklamalarına şöyle devam etti:

Son olarak 2020 yılı başında Çin'de ortaya çıkarak hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “küresel salgın hastalık” ilan edilen yeni tip koronavirüs (COVID19) ile ülke olarak yürüttüğümüz mücadele kapsamında, telekom sektörünün kritik önemini bir kez daha görmüş olduk. Devletimizin erken ve yerinde almış olduğu önlemlerin sayesinde şimdiye kadar bu salgından etkilenen diğer ülkelere kıyasla çok daha az etkilenmiş olsak da iletiş ihtiyacı dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de artış göstermiştir. Telekom operatörleri olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu amaçla bütün çalışanlarımız, milletimizin taleplerini, ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile gecelerini gündüzlerine katarak büyük bir çaba ile çalışmaktadırlar.

Son günlerde ülkemiz içinde de yayılımını yakından takip ettiğimiz salgın koronavirüs (COVID19)'ün etkisinin devletimizin yerinde aldığı kararlar ve vatandaşlarımızın bu karar ve tavsiyelere uyması ile kısa sürede azalmasını ümit ediyor; bu süreçte vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalarımız hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz:

  • Milli Eğitim Bakanlığı’mızın öncülüğünde, öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesi için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uygulamasında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan mobil iletişim desteğini fazlasıyla ve memnuniyetle sağlayarak, öğrencilerin uzaktan öğrenme süreçlerine destek oluyoruz.
  • Yurt dışındaki abonelerimizin konsolosluklar ile rahatça iletişime geçerek gerekli bilgilendirmelere erişebilmeleri için Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne yapılan aramaları ücretsiz hale getirdik.
  • Çalışanlarımızın sağlığı birinci önceliğimiz. Bu nedenle evden çalışabilecek bütün çalışanlarımızın işlerini evlerinden yapabilmelerini sağlayan düzenlemeleri hayata geçirdik.
  • Müşterilerimizin taleplerini karşılamak amacı ile açık olan mağazalarımız, çağrı merkezlerimiz ve kritik birimlerimizin çalışma alanlarını kişisel temas mesafesini artıracak şekilde yeniden düzenledik. Bu ortamlarda Sağlık Bakanlığı’mızın açıkladığı hijyen kurallarını uyguluyoruz.
  • Veri merkezlerimiz, bizlerden hizmet alan şirketlerimizin artan müşteri taleplerine rağmen kendi müşterilerine kesintisiz hizmet vermeye devam edebilmeleri için tam kapasite ile çalışmaya devam etmektedir.
  • Önümüzdeki günlerde ekosistemimizdeki paydaşlarımıza destek olmak için gerekli çabaları göstereceğiz.
  • Tüm bunlara ek olarak vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evlerinde kalmaları ve sosyal mesafeyi korumaları gereken bu günlerde abonelerimiz işlemlerini evlerinden çıkmadan, mobil uygulamalarımız (Turkcell Dijital Operatör, Türk Telekom Online İşlemler ve Vodafone Yanımda) ve online kanallarımız üzerinden yapabilirler.

Telekom sektörü olarak bizler, Türkiye'nin iletişiminin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için ara vermeksizin çalışmaya devam etmekteyiz. İçinde bulunmuş olduğumuz bu zorlu süreci devletimizin ve bu güzel ülkenin vatandaşı olan sizlerin birlikteliği ile hep beraber aşacağımıza inancımız tamdır.

Saygılarımızla,

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği


Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!Microsoft, Corona virüsü için bilgilendirici internet sitesi yayınladı!

PAYLAŞ