Telegram'ın kripto para değeri açıklandı - Haberler - indir.com

Telegram'ın kripto para değeri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-05 09:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ay, anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan Telegram’ın Gram adını verdikleri kripto parasını 10 Temmuz’a kadar, Liquid üzerinden piyasaya süreceğini açıklamıştık. 

Telegram’ın “Gram” adını verdiği kripto parası, 292 blockchainden oluşuyor. Ölçeklendirme mekanizmasını güçlendiren TON adı verdikten bir sistemle kripto para piyasasına oldukça iddialı bir giriş yapan Gram, aynı zamanda sonsuz sharding paradigması ile de öne çıkıyor. 

Facebook kendi haber programlarını yapmaya başlıyorFacebook kendi haber programlarını yapmaya başlıyor

Telegram, ilk Gram satışıyla ilgili olarak geçtiğimiz sene, ilk satışa ABD, Çin ve Japonya’nın katılmayacağının kesinleştiğini dile getirmişti. Ancak yatırımcılara açık özel satışta, Gram’a yatırım yapacaklar, Asya’nın en büyük Gram sahibi olarak tanımlanan Gram Asia üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerdi. 

Telegram, Kendi Kripto Parasını Hazırlıyor

Gram değerini 3’e katladı 

Lidyana.com tam 3,5 milyon dolar değerinde yatırım aldı

Gram Liquid’in fiyatı da, çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte netleşti. Bloomberg’in haberine göre, Gram’ın satış fiyatı 4 dolar olarak belirlenmiş durumda. Yani 2018’in Mart ayında yapılan ikinci ICO’daki 1.33 dolarlık rakımın 3 katı. Bunun yanı sıra Liquid, Telegram’ın geçen sene topladığı 850 milyon dolarlık Gram ICO’una da ev sahipliği yapmıştı. Anlık mesajlaşma devleri arasında olan şirket ise iki ayrı özel satıştan 1.7. milyar dolar kazanmıştı. 

10 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan satışta ise, borsanın kendi kripto paracı olan QASH ile olan satın almalarda, Gram başına 0.5 indirim yapılacak. Henüz net olarak piyasaya sürülmemiş olan Gram, Telegram’ın Blockchain ağı Telegram Open Network (TON) üzerine çalışan kripto para olarak var oluyor. Aylık 200 milyondan daha fazla aktif kullanıcıya sahip olan Telegram ise, Gram’ı bu senenin son çeyreğinde resmi olarak piyasaya sürmeyi planlıyor. Gram’ın hangi borsalarda listeleneceğini ise şimdiden kestirmek zor. 


İran Telegram'ı tehlikeli mi görüyor?İran Telegram'ı tehlikeli mi görüyor?
Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!Twitter, Facebook'un Kripto Parasına Rakip Olabilir!

PAYLAŞ