Telegram'ın az bilinen faydalı özellikleri - Haberler - indir.com

Telegram'ın az bilinen faydalı özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-04 08:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Mesajlaşmak için kullanılan Telegram, kullanıcı deneyimini artırmak için çeşitli püf noktalara  sahiptir. 

Mesajlaşma uygulaması Telegram, son dönemler içerisinde daha popüler bir hal aldı. Özellikle de rakiplerine göre daha farklı özellikler sunan bu kaliteli platform son zamanlarda WhatsApp uygulamasının gizlilik ile ilgili olarak çalkantılı süreçler yaşaması sebebiyle de ön plana çıkmayı başardı. Uygulamayı daha verimli kullanmak için püf noktaları hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kestiRusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti

Telegram, dikkat çekici özellikleri

Dünyanın popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, 2013 yılında kullanıma sunuldu. Rus geliştirici Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram, ilerleyen dönemlerde ön plana çıkma konusunda pek de zorluk çekmedi. Öyle ki uygulamanın en önemli rakibi arasında WhatsApp yer alıyordu ve Telegram'ın ise ikinci sırasında yer alması pek de uzun sürmedi. Telegram hem mobil hem de masaüstü üstünde kullanılabilen Telegram, oldukça iddialı özelliklere sahiptir. 

Otomatik hesap silme

Pek çok kişinin yakın zamanda Telegram uygulamasına geçme sebebi, gizlilik ile ilgili olan endişelerin artmasıdır. WhatsApp uygulamasının uzun süre gündemde konuşulan sözleşmesi, platformun pek çok kullanıcı kazanmasını sağladı. Geride iz bırakma konusunda endişeleriniz varsa, Telegram, bu konuda harika bir özellik sunuyor. Burada tek yapmanız gereken, ayarlar üzerinden gizlilik ve güvenlik sekmesini bulmak ve "hesabı otomatik olarak sil" seçeneğini aktif hale getirmektir. 

Sessiz mesaj yollama

Göndermek istediğiniz her mesajın, karşı tarafı rahatsız etmesini istemiyorsanız, bu özelliği kullanabilirsiniz. Popüler uygulama Telegram, göndermek istediğiniz metinleri karşı tarafın telefonu seslide olsa bile sessiz bir şekilde göndereceği özelliktir. Burada tek yapmanız gereken, mesajı yollamak için bastığınız gönder tuşuna basılı tutup, sessiz gönder seçeneğini seçmektir. 

Zamanlı mesaj yollama

Bir diğer önemli nokta, unutkan kişiler içindir. Telegram, gönderilerinizi zamanlı bir şekilde göndermeniz konusunda size yardımcı olur. Bu özellik sayesinde, unutma ihtimalinize karşı dilediğiniz mesajı, istediğiniz vakitte göndermeyi ayarlayabilirsiniz. Sessiz mesajlar özelliğinde olduğu gibi gönder tuşuna basılı tutarak mesajı zamanla seçeneğini seçebilirsiniz. 

Sıkıştırmadan dosya gönderme

WhatsApp ve mesajlaşma uygulamalarında göndermek istediğiniz dosyalar, otomatik bir şekilde sıkıştırılmış olarak daha düşük boyutlarda göndermenizi sağlar. Fakat Telegram'da bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Göndermek istediğiniz herhangi bir dosyanın, formatı ne olursa olsun, doğal haliyle gönderme imkanına sahipsiniz. Burada tek yapmanız gereken dosyayı göndermeden önce "sıkıştırmadan gönder" seçeneğini aktif hale getirmektir. 

Gelişmiş grup kontrolü

Tastgelen olan gruplara dahil olmaktan sıkıldınız mı? Telegram uygulaması bu konu ile ilgili olarak basit bir seçenek sunar. Gizlilik ve güvenlik bölümü içerisinde sadece ekli olan kişiler tarafından gruba alındığını önemli bir seçenek platformda vardır. 

Birden fazla Telegram hesabı bağlama

Mesajlaşma uygulamalarının en önemli sorunlarından biri, çoklu hesap açmaya izin vermemesidir. Fakat, Telegram, tek bir uygulama içerisinden, birden fazla hesap açmaya izin vermesidir. Ekranı sağla sağa doğru kaydırdığınızda ortaya çıkan "hesap ekle" seçeneği ile klan uygulama kullanma derdi ortadan kalkar. 

Telegram ile YouTube’a girmeden YouTube linki arama

Bu özellik ile beraber, sohbet ekranını kapatmanıza gerek kalmadan, YouTube üzerinden arama yapma imkanına sahipsiniz. Bu konuda yapmanız gereken aradığınız video linkini bulmak adına mesaj kısmına "@youtube" yazılı ilgili içeriğin başlığını yazmaktır. Ardından karşınıza çıkan öğelerden dilediğiniz içeriği göndermek istediğini kişiye gönderebilirsiniz. 

 


Telegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktıTelegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktı
Telegram'a ekran paylaşımı özelliği geliyorTelegram'a ekran paylaşımı özelliği geliyor
Telegram için tam 1.000 izleyiciye kadar görüntülü arama desteği yoldaTelegram için tam 1.000 izleyiciye kadar görüntülü arama desteği yolda

PAYLAŞ