Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım - Haberler - indir.com

Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Her gün en az 1,5 milyon yeni kullanıcı Telegram’a kaydoluyor. Klasörler, bulut depolama ve masaüstü desteği gibi kullanışlı özellikler Telegram‘ı karantina sırasında uzaktan çalışma ve eğitim çalışmaları için ideal bir yer haline getiriyor. Her dünyanın dört bir yanından onlarca insanın geçiş yaptığı Telegram 20‘den fazla ülkede en çok indirilen #1 numaralı sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

7 yıl önce kullanıma açılan Telegram kullanıcılarına kalitenin yanı sıra sunduğu gizlilikle dikkatleri üzerine çekmişti. Rakiplerine göre çok daha güvenli olmasıyla sıklıkla övünen uygulama popülerlik rekabetinde de ivme kazanıyor.

Telegram Aldığı DDoS Saldırısında Çin'i SuçladıTelegram Aldığı DDoS Saldırısında Çin'i Suçladı

Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım

Uzaktan eğitim alan 2 milyar öğrenci için yeni araçlar geliştiren Telegram yetkilileri konu hakkında "Tüm konular ve seviyeler için bir eğitim testleri veritabanı oluşturarak bu sorunun çözülmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunu yüzden bugün, eğitim testinin oluşturucuları arasında 400.000 EURO dağıtacağımız bir kitle kaynak girişimini duyuruyoruz." açıklamasını yaptı.

Telegram "çevrimiçi olduğunda gönder" nedir?

Yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar fikir ve mülkiyet haklarını göz önünde bulundurarak Ortaçağ Avrupa Tarihi‘nden Almanca Uzmanlar için Mikrobiyoloji konularına kadar çeşitli testleri uygulamaya gönderebilecekler. İlk başvuru tarihi ise 15 Mayıs itibariyle sona erecek.

Telegram için yeni çıkartmalar ve özellikler

Son dönemlerde görüntülü grup aramaları özelliğine yoğunlaşan uygulama bu özelliği yakın zamanda kullanıma sunmak istiyor. Şuanda hali hazırdaki video konferans uygulamalarının güvenlik ve kullanışlılık özelliklerini aynı anda sunmadıklarının altını çizen Telegram yetkilileri, güvenlik konusunda oldukça iddialı. Geçtiğimiz aylarda 300 milyon kullanıcı sayısına sahip olan Telegram, kısa sürede 400 milyon kullanıcıyı geride bırakmış bulunuyor.

Ancak uygulamanın kazacağını tek yenilik bununla sınırlı değil. İlk günden beri çıkartmalarıyla dikkat çeken Telegram 5 yıl içerisinde 20.000 üzerinde çıkartma yayınladı. Yeni güncellemeyle birlikte uygulamaya yeni çıkartmalar eklenecek. Ek olarak artık Android ek menüsünün tüm bölümlerine artık genişletilebilir katmanlar olarak erişilebiliyor.

Daha pek çok kullanışlı özelliğe sahip olan uygulama MacOS için yeniden tasarlanmış profil sayfalarından Paylaşılan Medya dosyaları ve klasör kenar çubuğunu gibi pek çok işlevsel özelliğe sahip oldu.


"Mesajını görmedim" dönemi Telegram ile tarih oluyor!
Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

PAYLAŞ