Telegram'da reklam dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Telegram'da reklam dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 20:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, önümüzdeki seneden itibaren Telegram kanallarında reklam gösterimi yapılmaya başlanacağını duyurdu.

Gizlilik ve güvenlik açısından öne çıkan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram günden güne yayınlaşıyor. Bugün kendi Telegram kanalından uygulama hakkında açıklama yapan  Telegram'ın kurucusu Pavel Durov uygulamanın 500 milyon aktif kullanıcıya yaklaştığını ve uygulamayı ayakta tutmak için ileriye yönelik gelir elde etmeyi planladığını duyurdu. Açıklamasında, Telegram’ı bugüne kadar kendi sermayesinden finanse ettiğinin altını çizen Durov Telegram’ın daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için uygulamadan para kazanması gerektiğine değinerek 2021 yıldan itibaren uygulamada reklam göstermeye başlayacaklarını belirtti.

Telegram'ın Android sürümüne gelen yeni özelliklerTelegram'ın Android sürümüne gelen yeni özellikler

Açıklamalarında WhatsApp'ı eleştiren Durov WhatsApp’ın kurucularının finansal güvenlik için daha büyük bir şirkete satarak kötü bir örnek oluşturduğunu dile getirerek "Şirketi Whatsapp'ın kurucuları gibi satmayacağız. Kullanıcılara saygı duyulan ve kaliteli hizmetin sağlandığı bir yer olarak dünyanın bağımsız kalması için Telegram'a ihtiyacı var. Telegram, mükemmellik ve bütünlük için çabalayan bir teknoloji şirketi örneği olarak dünyaya hizmet etmeye devam etmelidir ve seleflerimizin üzücü örneklerinin gösterdiği gibi bir şirketin parçası olursanız bu imkansızdır." Dedi.

Telegram gibi uygulamaların devam etmesi için yılda en az birkaç yüz milyon dolara ihtiyacı olduğunu belirten Durov, bu geliri reklamlardan ve ücretli çıkartmalardan sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Reklam gösterimi nasıl olacak?

Her sohbette reklam bulunmayacağının da altını çizen Durov, Telegram'daki reklamların sadece büyük kanallara geleceğinin altını çizdi. Bu noktada büyük kanalları da destekleyecek olan Durov, reklam gösteriminin yapıldığı kanalların da bu sistemden belirli miktarlarda para kazanacaklarına değindi. Telegram'ın önümüzdeki sene gelir sağlayacağı yöntemlerden biri olacak olan ücretli çıkartmalar hakkında da açıklama yapan Durov, bu çıkartmaların satın alınmasından kazanılacak paranın bir kısmının da çıkartmaları tasarlayan sanatçılara ödeneceğini vurguladı.

Telegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunuldu

Durov’un açıklamalarını özetlersek kişisel bire bir sohbetlerde ve grup görüşmelerinde reklam olmayacağını söyleyebilriz. Durov, insanlar arasındaki kişisel iletişimin hiçbir şekilde reklamlarla karıştırılmaması gerektiğini savunuyor. Bu nedenle, Telegram'ın kişisel mesajlaşma kısmı önümüzdeki senelerde reklamsız kalacak ve şu anda ücretsiz olan tüm Telegram özellikleri  de ücretsiz kalmaya devam edecek.


Apple ve Telegram arasında App Store kavgasıApple ve Telegram arasında App Store kavgası
Telegram'da yüz binden fazla kadını hedef alan deepfake botları tespit edildiTelegram'da yüz binden fazla kadını hedef alan deepfake botları tespit edildi

PAYLAŞ