Telegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulundu - Haberler - indir.com

Telegram'da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 18:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en güvenli anlık mesajlaşma uygulaaması olduğunu iddia eden Telegram’da özel konuşmalaı deşifre eden bir güvenlik açığı tespit edildi.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesiyle birlikte kullanıcı sayısında büyük bir artış gözlemlenen Telegram geçtiğimiz senelerde yaptığı açıklamalarda özellikle güvenlik konusunda WhatsApp’tan daha iyi olduklarını sık sık vurguluyordu. Gizlilik sözleşmesi sonrasında kullanıcıların Telegram ve Signal gibi daha güvenlikli uygulamalara geçiş yapması WhatsApp’ın geri adım atmasına neden olmuştu.  Birkaç kez açıklamalarında kullanıcı gizliliğine önem verdiğinin altını çizen Telegram kurucusu Pavel Durov bu konuda WhatsApp’ında üzerine gidiyordu ki bugün ilginç bir gelime yaşandı. Güvenlik araştırmacıları Telegram’da özel mesajları deşifre eden bir güvenlik açığı tespit etti.

Telegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldıTelegram, App Store'da olduğu için Apple'a dava açıldı

Ortaya çıkan bu olay uygulama kurucuları her ne kadar uygulamalarını gelişmiş güvenlik önlemleriyle güvence altına almaya çalışsalar da günümüzde hiçbir uygulamada yüzde yüz gizliliğin söz konusu olmadığını bir kez daha hatırlattı.

Telegram'daki güvenlik açığı bazı kullanıcı verilerini riske atıyor

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin ardından sadece 72 saat içinde 25 milyon kullanıcı kazanmayı başaran uygulama hackerlarında hedefi haline geldi. Milyonlarca kullanıcısı olan uygulamada mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyor olsa da görünüşe göre bu hackerları durdurmadı.

Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?

Aktarılan bilgilere göre güvenlik açığı 26 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan Telegram 7.3 güncellemesinde ortaya çıktı. Söz konusu açık kullanıcıların birbirlerine gönderdikleri medya dosyaları tehdit ettiği öğrenildi. Konu hakkında açıklama yapan güvenlik araştırmacıları bu dosyaların sohbet penceresinden silinse bile cihazların depolama alanlarında kaldığını ve mesaj yedeklerinin ve medya dosyalarının saklandığı klasörün hackerlar tarafından geliştirilen bir yazılım ile açığa çıkarılabildiğini ifade etti. Güvenlik araştırmacıları yaptıkları açıklamada bu açığın tüm cihazları değil sadece macOS cihazlarını etkilediğinin de altını çizdi. Telegram ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.


Telegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyorTelegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyor
Telegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldiTelegram'a, WhatsApp sohbetlerini kolaylıkla taşıma özelliği geldi

PAYLAŞ