Telegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Telegram'da 4 kritik güvenlik açığı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-20 09:30:05
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Siber güvenlik uzmanları tarafından anlık mesajlaşma servisi olan Telegram’da dört yeni güvenlik açığı tespit ettiler. Söz konusu bu güvenlik açıklarının tümü mesajların şifrelenmesi ile alakalı olduğunu belirtelim uzmanlar, açıkları Telegram’a bildirdiklerini belirttiler. Telegram ise söz konusu bu güvenlik açıklarının kullanıcıları etkilemediğini belirtiyor. WhatsApp’ın kullanım koşullarında değişikliğe gitmesi sonrasında milyonlarca yeni kullanıcı kazanan Telegram için 4 yeni güvenlik açığı tespit edildiği açıklandı. ETH Zürih Üniversitesi ile Londra Üniversitesi kapsamında Londra kapsamında çalışan bir grup siber güvenlik uzmanı tarafından keşfedilen güvenlik açıklarının kriptografi, şifreleme ile alakalı olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre Telegram’da yer alan güvenlik açıkları; teknik olarak önemsiz, kullanımı kolay, gelişmiş ve teorik olarak ilgi çekici gibi farklı kategorilere alınıyor. Söz konusu bu güvenlik açıkları, Telegram kullanıcıları için büyük bir risk teşkil etmediği ifade ediliyor.

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?

Telegram’da 4 güvenlik açığı tespit edildi

Çoğu mobil uygulama geliştirilmesinde kullanılan ve oldukça popüler olan şifreleme protokolleri bulunuyor. Telegram, bunlar yerine kendi geliştirmiş olduğu MTProto adlı özel bir şifreleme sistemi kullanıyor. Siber güvenlik uzmanları, yer alan güvenlik açıklarının bu protokolün de yüzde 100 güvenli olmadığını belirtiyor. Uzmanlar, MTProto’nun diğer protokollerin de gerisinde kaldığını düşünüyorlar.

Konu hakkında Telegram cephesinden açıklamalar gelirken, keşfedilen güvenlik açıklarının kullanıcıları etkilemediği yöneticiler tarafından belirtiliyor. Kendilerinin de bazı testler yaptıklarını ancak üçüncü taraf çalışmalarda MTProto gelişimine katkı sağladığını belirten Telegram yetkilileri, bu sayede protokolün iyileştirmesinin daha kolay olacağını söylüyor.


Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kestiRusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti

PAYLAŞ