Telegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Telegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-27 10:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden biri olan Telegram, corona virüs salgını esnasında ve sonrasında iletişimde kalmaya katkı sağlamak amacıyla grup görüntülü sohbet özelliğinin bu yıl içerisinde kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Şirket, aynı zamanda aylık aktif kullanıcı sayısını da açıkladı. Her geçen gün artmaya devam eden WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden biri olarak adından söz ettiren Telegram, yılın ilerleyen süreçlerinde grup görüntülü konuşma özelliğini de platforma ekleyeceğinin bilgisini verdi. Şirket, söz konusu bu yeni özelliğin corona virüs salgını esnasında ve sonrasında kullanıcıların iletişim halinde kalmalarına yardımcı olmak amacıyla getirileceğini dile getirdi. 

Telegram, kullanıcılarına sunduğu her bir özellikle her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Bu noktada ise şirket, yeni özellik duyurusunun yanı sıra kullanıcı verilerine dair çarpıcı açıklamalar da yaptı. Konuyla ilgili olarak açıklamalara göre Telegram platformunun şu an da Android, iOS, Windows ve Mac’te aylık aktif olarak kullanan 400 milyon kişi bulunuyor.

Whatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildiWhatsapp ve Telegram'dan ortak güvenlik açığı keşfedildi

 

Mesajlaşma platformlarına olan ilgi büyüyor

İçinde bulunduğumuz salgın süreci süreci nedeniyle mesajlaşma platformlarına olan ilgi her geçen gün katlanarak devam ediyor. Anlık mesajlaşma platformu, şu an için kullanıcılara uç.tan uca şifreleme yöntemiyle mesaj gönderme ve sesli arama yapma imkanı sunuyor. Özelliklerini her geçen gün artarak kullanıcılarına daha faydalı olmaya çalışan şirket, geçtiğimiz günlerde anketlerine sınav modu ekleyerek eğitim araçlarını da iyileştirmiş gibi gözüküyor. Platform için yapılan tüm bu yenilikler, uygulamanın kısa süre içerisinde popülerliğinin artmasına neden oldu. Telegram'ın ardından diğer uygulamalara da değinmek gerekirse, bu içerisinde diğer tüm sosyal medyaların da kullanımında artış olduğu tespit edildi. Öyle ki Zoom, sadece son üç hafta içerisinde 100 milyon yeni kullanıcı sayısı kazanarak 300 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı. Ek olarak arama devi Google'da Meet görüntülü sohbet hizmetinin günde 2 milyon yeni kullanıcı kazandığını aktardı. 

Sosyal medya lideri Facevook'a gelinde, şirket bünyesi altında bulunan Messenger ve WhatsApp’ta her gün 700 milyondan fazla hesabın sesli ve görüntülü konuşmaya katıldığı, koronavirüs salgını başladığından beri çoğu ülkede çağrı sayısının iki kattan fazla arttığı biliniyor. Bu tür uygulamalarının kullanımlarının arttığı şu günlerde Facebook, geçtiğimiz günlerde akıllıca bir hamle yaparak Facebook hesabı olmayanların da grup sohbetleri yapmasına olanak sağlayan yeni bir özelliği daha duyurdu. Facebook'un yeni hizmetinin adı Facebook Messenger Rooms. Bu özellik sayesinde Facebook hesabınız olmasa bile Messenger ile beraber görüntülü görüşme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. 

 


"Mesajını görmedim" dönemi Telegram ile tarih oluyor!
Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

PAYLAŞ