Telegram'a 1 milyar dolarlık yatırım - Haberler - indir.com

Telegram'a 1 milyar dolarlık yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde popülerliğine popülerlik katan Telegram uygulamasının kurucusu ve CEO’su Pavel Durov bugün Telegram kanalında paylaştığı duyuruda uygulamanın 1 milyar dolar yatırım aldığını ve bu yatırımın uygulama içi gelir modeli geliştirmek için kullanılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin ardından kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanan Telegram bu artışın meyvelerini toplamaya başlamış gibi görünüyor. Birleşik Arap Emirlik’lerinden 1 milyar dolarlık yatırım alan şirket bunu gelir modeli geliştirmeye harcayacak.

Telegram Telegram "Otomatik silme" özelliğini yayımladı

Konu hakkında resmi açıklama yapan Pavel Durov  borç karşılığı hisse olarak 1 milyar dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım 150 milyon dolarlık bölümünü Mubadala ve Abu Dhabi Catalyst Partners yatırım şirketleri yaptı. 

Hatırlarsanız şirket Kasım ayında kazandığı 500 milyon aktif kullanıcının ardından yeni bir gelir modeli üzerinde çalışmak istediğini açıklamıştı. Pavel Durov dün Telegram kanalında yaptığı duyuruda bu yatırımın gelir modeli geliştirmek için kullanılacağını şu sözlerle açıkladı;

Bu, Telegram'ın değerlerine bağlı kalarak ve bağımsız kalırken küresel olarak büyümeye devam etmesini sağlayacaktır. Bu kaynaklar, Aralık ayında ana hatlarıyla belirttiğim para kazanma stratejisini de besleyecek.

Yaklaşık 8 yıl önce Telegram'ı piyasaya sürerken söylediğim gibi, Telegram'ın nihai hedefi, insanlığa on yıllarca (veya yüzyıllarca) hizmet edebilecek finansal olarak sürdürülebilir bir proje haline gelmektir. Bugünün haberleri bu hedefe doğru atılan bir başka adımdır.

Telegram neden yeni yatırımcı kabul etti?

Konuyla ilgili paylaşılan basın duyurusuna göre Abu Dabi merkezli Mubadala Investment Company'nin 5 yıllık halka arz öncesi dönüştürülebilir Telegram hissesi karşılığında 75 milyon dolar yatırım yaptı. Şirketi takip eden Abu Dhabi Catalyst Partners da aynı şartlar dahilinde Telegram’a 75 milyon dolar daha yatırım yaptı.  

Bu yatırımların ardından şirketin Abu Dabi’de de bir ofis açması bekleniyor. Bölgesel genişleme planlarını Dubai’den sürdürmesi beklenen uygulama hakkında Pavel Durov, ilerleyen zamanlarda bu stratejik ortaklığı geliştirerek hem MENA bölgesinde, hem de küresel pazarda büyümeyi planladıklarının altını çizdi.  

Telegram uygulamasında son görülme nasıl kapatılır?

Bunun yanı sıra şirketin yeni yatırımcıları kabul etmesinin altında yatan nedenin Durov’un mevcut yatırımcılara güvenmediğinden kaynaklandığı söylenmekte. Şirketin borç karşılığında yatırımı tercih etmesi de sürdürülebilirlik ve bağımsızlık için doğru bir hamle olarak değerlendiriliyor.


Telegram botu nedir?Telegram botu nedir?
Telegram da Clubhouse'a rakip oluyorTelegram da Clubhouse'a rakip oluyor

PAYLAŞ