Telegram, Kendi Kripto Parasını Hazırlıyor - Haberler - indir.com

Telegram, Kendi Kripto Parasını Hazırlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-01 09:58:23
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Telegram merkezi olmayan kripto para birimi yaratabilmek amacıyla Blok Zinciri platformu geliştiriyor. Şubat 2018'de hazır olacak yeni kripto para girişimiyle Mart ayında halka açık satışlara başlanacak.

       Yeni platform 'Açık Ağ' veya 'Telgraf Açık Ağı' (TON) olarak adlandırılacak. Yeni ağın, Blockchain teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonuna dayalı olması bekleniyor.TON'un para birimi 'Gram' olarak adlandırılacak ve platform, en popüler mesajlaşma uygulamalarının birçoğuyla entegre bir şekilde çalışabilecek.   şirket, TON'in ne Bitcoin'in ne de Ethereum'un atıfta bulunmadığı sorunları çözmeyi hedeflediğini belirtiyor. Konuyla ilgili yayımlanan resmi raporda, 'Bitcoin kendini 'dijital altın' olarak bizlere sundu. Ethereum ise kitlesel satış açısından başarılı bir platform olduğunu kanıtladı. Fakat sıradan insanların günlük hayatlarında kullanabileceği standart bir kripto para hala yok.' ifadelerine yer verildi.

       Lansman, muhtemelen şimdiye kadar görülmüş en büyük ICO (kitlesel fonlama) olarak yapılacak ve muhtemelen 'özel ön satışlar' sayesinde yüzlerce milyon dolarlık finansman toplayacak. ICO'nun herkese açılmasıyla beraber şimdiye kadar yapılmış en büyük ICO'ları (Filecoin ve Tezos) kolaylıkla geride bırakacaktır. Beklenen bu büyük başarının arkasındaki en önemli etken ise tabii ki bu ICO'nun bir 'hayal ürünü' olmasından ziyade kendini kanıtlamış, başarılı ve aktif olarak kullanılan bir mesajlaşma platformu tarafından yapılıyor olması. ICO başarıyla tamamlanırsa ve kullanıcılar tarafından benimsenirse, anarşist yaklaşımı ile popülerleşmiş olan Telegram artık hükümetlerden de öte bankalara bile bağlı kalmak zorunda olmayacak.





PAYLAŞ