Telegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Telegram gruplarında sesli sohbetler özelliği kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-24 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemiz dahil uygulama pazarının popüler mesajlaşma servislerinden birisi olan Telegram için işlevsel özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise oyuncular tarafından kullanılan popüler uygulama Discord’un telegram entegrasyonunu sağlayacak yeni bir özellik uygulamaya dahil ediliyor. Gelecek olan yeni telegram yeniliği ile beraber sohbet gruplarında sesli görüşmeler yapılabilmesini sağlayacak. Android kullanıcılar ise bu özelliği widget aracı ile de kullanabilecekler. Son dönemde WhatsApp’ın hemen arkasında bir hayli popüler iletişim uygulamalarından olan Telegram, yeni bir özelliğini daha resmi olarak duyurdu.

Bu yeni söz konusu özellik ile sohbet gruplarının Discord uygulamasında olduğu gibi sesli bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayacak. Birçok kişiye erişen bu yeni özellik ile kullanıcıların daha iyi bir uygulama ve iletişim deneyimi yaşaması hedefleniyor.

Telegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştuTelegram sonunda görüntülü sohbet desteğine kavuştu

Telegram’a Discord özelliği geliyor

Oyuncuların sıkça tercih ettikleri iletişim uygulaması Discord, grupta yer alan tüm üyelerin konuşmasına olanak sağlıyor. Telegram ise söz konusu bu özelliği kendi uygulamasına entegre ediyor. Yeni özelliği mevcut sohbet gruplarının içine entegre edilecek bu yenilik ile beraber isteyen kullanıcı konuşabilecek veya mesaj atabilecek. Kullanıcılar, Telegram’ın bu yeni özelliğini kullanmak için sadece sohbet grupları açmaları yeterli olacak. Ekranın üst bölümüne dahil olacak olan “Voice Chat” bölümü ile kaç kullanıcının konuşabilir durumda olduğunu gösterecek. Kullanıcılar ise Join butonuna basarak sesli sohbete dahil olabilecekler. Bu sayede mesajlaşmaya gerek kalmadan sesli sohbet kanalına giriş yapmış olacaklar.

Telegram ayrıca bu özelliğin parçası olarak Android tarafında widget olarak da verecek. Kullanıcılara farklı işlevsellikler de sunacak olan wiget, sohbet tarafında ise kimlerin olduğunu gösterebilecek. Özellikle oyunculara yönelik getirilen bu yeni özelliğin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı ve ne gibi geri dönüşler alınacağı ise merakla bekleniyor.


WhatsApp ve Telegram tehlikeli mi?WhatsApp ve Telegram tehlikeli mi?
Apple ve Telegram arasında App Store kavgasıApple ve Telegram arasında App Store kavgası

PAYLAŞ