Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması - Haberler - indir.com

Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatApp açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 18:01:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servislerinden birisi olan Telegram uygulamasının kurucu ismi Pavel Durov, WhatsApp ve Facebook hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bu noktada Durov, Facebook ile kişiler verilerin paylaşımını içeren yeni kuralları WhatsApp kullanıcılarının Telegram uygulamasına geçişinin hızlanmasına sebep olduğunu belirtti. Dünyanın en popüler uygulaması WhatsApp’ın son günlerde gizlilik sözleşmesinde gerçekleştirdiği güncellemelerden ötürü başı ağrımaya devam ediyor. Bu noktada sosyal medyada büyük tartışmalara sebep olan hamle sonrasında kullanıcılar ikiye bölündü. Bir kısım kullanıcı kabul ederek devma ederken, birçok kullanıcı ise alternatif uygulama arayışına girdiler. Bu noktada ise Telegram uygulamasına yoğun bir akın oldu diyebiliriz.

Telegram CEO’su WhatsApp hakkında açıklamalar yaptı

WhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacakWhatsApp verileri artık Facebook ile paylaşılacak

Telegram kurucu ismi Durov ise WhatsApp’ın yeni güncellemesi hakkında şu sözleri dile getirdi; “Milyonlarca insan WhatsApp’ın kurallarındaki son değişiklikler nedeniyle kızgın. Söylediklerine göre güncellenmiş kurallar çerçevesinde kullanıcılar kişisel bilgilerinin tümünün Facebook’un reklam sistemine aktarımını kabul etmek mecburiyetinde. Bu sebeple WhatsApp kullanıcılarının birkaç yıldır süren Telegram’a kaçışının hızlanmış olmasında şaşılacak bir şey yok.” Purov ayrıca “Facebook’un Telegram’ın neden bu kadar popüler olduğunu anlamak için departman kurduğunu” iddialarında bulunurken, yeni gizlilik sözleşmesinin kullanıcıları öfkelendirdiğini belirtti. Yeni sözleşmeye ise “Kullanıcıların bütün verilerinin Facebook’un reklam motoruna aktarılması gerektiğini” belirtti.

500 milyon seviyelerinde kullanıcısı olan Telegram’ın Facebook için ciddi bir problem haline geldiğini gördüklerini belirten Durov, sosyal ağlarında Telegram hakkında yanlış bilgiler yayan bir dizi bot da tespit ettiklerini belirtti. Blog yazısında açıklamalarına devam eden Durov, “Facebook’un aksine Telegram pazarlama ve reklam işine milyarlarca dolar harcamıyor. Zira insanların kendileri için en iyisinin ne olduğuna karar verebilecek kadar akıllı olduklarına inanıyoruz” dedi. Bu hamleler ile beraber 2021 yılında uygulamaların sıkı bir rekabet içine gireceğini söyleyebiliriz.


WhatsApp'a alternatif olan 6 uygulamaWhatsApp'a alternatif olan 6 uygulama
WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!

PAYLAŞ