Telefonunuzun Korsanların Elinde Olduğunu Gösteren 6 İşaret - Haberler - indir.com

Telefonunuzun Korsanların Elinde Olduğunu Gösteren 6 İşaret

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 10:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Aramaların dinlenmesi, metin ve e-postaların okunabilmesi gibi kötü niyetli kişilerin saldırıları başta olmak üzere cep telefonunuzda işlerin yolunda gitmediğini  bazı işaretlerden anlayabilirsiniz.

1. Pil sorunları

Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda ısınan bataryalar en büyük tehlikelerden birisi olarak görülüyor. Akıllı telefonunuz neden bu kadar ısınıyor? Çok sayıda uygulamayı kullanmak ve sınırsız medya tüketmek, kuşkusuz telefonu daha sıcak hale getirecektir. Ancak bu durum normal şartlarda herhangi bir tehlike yaratmaz. Bununla birlikte sıcak bir pil, cep telefonu için işlerin yolunda gitmediğine dair önemli göstergelerden birisidir. Davetsiz yazılımlar arka planda çalışıyor olabilir. Bu tür durumlarda telefonunuzu izleyin. Hangi uygulamaları kullandığınızı ve bu uygulamaların pilinizi nasıl etkilediğine bakarak kontrol sağlamanız sizi doğru sonuca götürecektir. Ayrıca pil sürekli olarak azalıyorsa, sık sık kullanmamanıza rağmen bu durum sürekli yaşanıyorsa pil konusuna mutlaka göz atmanız gerekir.

İnternette görmezden gelinmemesi gerek güvenlik uyarılarıİnternette görmezden gelinmemesi gerek güvenlik uyarıları

2. Artan mobil veri kullanımı

Telefon faturalarınızı yakından takip etmek casus yazılımları belirlemenize de yardımcı olabilir. Sayısız uygulama, büyük miktarlarda güncelleme yaparak veri indirebilir. Çocuklarınızın cihazınızı evden uzaktayken kullanmasına izin verirseniz daha da kötü tablolarla karşılaşmanız olası. kötüsü. Ortak Wi-Fi kullanmak iyi olsa da bu yerlerin cihazlarınızı tamamen savunmasız duruma getirdiğini de unutmayın. telefonunuzdaki kötü amaçlı yazılımlar topladığı bilgileri dış kaynağa göndermek için mobil verinizi kullanır. Bu nedenle ay içerisinde kotanızı sürekli aşmaya başlarsanız bu ihtimali göz önünde bulundurmalısınız.

3. İstenmeyen reklamlar ve uygulamalar

Telefonunuzda tam olarak ne olduğunu, özellikle de arka planda çalışan uygulamaları bilmeniz telefondaki kontrolünüzü arttırır. Kötü amaçlı yazılımlardan birisi olan Hummer, 2016 başlarında günde 1.4 milyon Android cihazını etkilemeyi başardı Virüs oluşturucularının virüsün bulaştığı telefon başına sadece 0,50 dolar alması dahi göz önünde bulundurulduğunda yalnızca 24 saat içinde 500 bin ABD Doları gibi yüksek kazançlara çıkılabileceği görülebilir.

Virüsler ile birlikte mağdurlar genelde sık sık reklamlar görmeye başlar. Çünkü zararlı yazılımlar her zaman kendini gizleyemediği gibi farklı şekilde kendini belli edebilir. Kötü amaçlı yazılımlar aynı zamanda çok sayıda reklam trafiği oluşturacağından dolayı veri kullanımını da artırabilir. Bu bilgiler ışığında telefonunuzda istenmeyen reklam ve uygulamalar giderek artıyorsa tehlikeli bir durumda olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Sahte Facebook Uygulamalarına Dikkat

4. Genel Performans Sorunları

YouTube veya WhatsApp'ın sahte sürümlerini indirmek isteyen kişiler sıklıkla HummingBad adlı virüsle karşı karşıya kalır. bu ve benzeri virüs türleri telefonlarda genelde performans sorunları yaratmaya başlar. Kötü amaçlı yazılımlar ayrıca root erişimine sahip olarak telefonu tamamen ele geçirmek adına sahte bir sistem güncellemesi dahi sunabilir. Akıllı telefonunuzdan aktarılan tüm bilgiler göz önünde bulundurulduğunda tüm bu aktarım işlemleri cihazı günden güne yavaşlatır. bu tür durumlarda en fazla RAM'i hangi uygulamaların kullandığını kontrol edebilirsiniz.

İOS'ta, Ayarlar> Genel> iPhone Depolama bölümünden

Android'de ise  Ayarlar> Uygulamalar'a bölümünden Çalıştır'a sekmesi ile çalışan tüm uygulamaları kolayca görebilirsiniz. Bu bölümden uygulama kullanımınızı doğru bir şekilde değerlendirebilir ve normal dışı herhangi bir şey olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

5. Farklı metinler ve mesajlar

Şüpheli bir SMS, ekran çıkan rastgele rakamlar, karakterler ve semboller görmezden gelinemeyecek durumların başında geliyor. Bu tip durumların en olası nedeni ise siber suçluların kullandığı casus yazılımlarda bulunan kusurlar. Bu nedenle bir saldırıya maruz kaldığınızı bu tip durumlarda da anlayabilirsiniz.

6. Web sitelerinin görünümünün değişmesi

Telefonunuzda kötü amaçlı bir uygulama varsa, sık kullandığınız web sitelerinin görünümü değişebilir. Kötü amaçlı yazılım, sizinle birlikte ziyaret etmeye çalıştığınız site arasındaki iletişimi engellemek için bir proxy görevi görür. Size yanlış bir sayfa gösterebilir veya yazdığınız her şeyi takip edebilirsiniz. Özellikle kişisel veriler girdiğiniz bir site varsa, bu durum çok daha riskli olacağından bu tür anlara dikkat etmeniz gerekir.

Telefonunuz yavaşlıyorsa, şüphelenin!


iOS 12 İle Yeni Bir Güvenlik Seçeneği GeliyoriOS 12 İle Yeni Bir Güvenlik Seçeneği Geliyor
Android'de yine bir güvenlik açığı!Android'de yine bir güvenlik açığı!
Genç girişimciden güvenlik uygulaması: RedsecGenç girişimciden güvenlik uygulaması: Redsec

PAYLAŞ