Telefonunuzun internet bağlantısını hızlandırabileceğiniz 7 yöntem - Haberler - indir.com

Telefonunuzun internet bağlantısını hızlandırabileceğiniz 7 yöntem

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-18 15:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Mobil veri bazı yerlerde sınırlı olsa da hızın genel olarak yavaş olması telefonlardan da desteklenebilir. Bu tür sorunların giderilmesi adına telefonunuzun internet bağlantısını hızlandırabileceğiniz 7 yöntem rehberinizdeki yöntemleri deneyebilirsiniz.

1. Telefonu yeniden başlatma

Şarj bitmedikten sonra çoğu kullanıcı telefonunu yeniden başlatmıyor. Bu durum mevcut sorunların oluşmasına ve servislerin yeniden başlatılarak uygun bir şekilde çalışmasını engellediğinden dolayı en basit çözüm olarak telefonun yeniden başlatılması gerekiyor.

iPhone Xs Max, Galaxy Note 9 ile Hız Testinde KarşılaştıiPhone Xs Max, Galaxy Note 9 ile Hız Testinde Karşılaştı

2. Konum değiştirme

İnternet hızını doğrudan etkileyen konum için küçük değişiklikler dahi büyük bir hız artışının yaşanmasını sağlayabilir. Bu nedenle de konumunuzu değiştirmeniz ve bölgenizdeki en iyi çekim alanını keşfetmeniz sizin için avantaj yaratacaktır.

3. Uygulamaları devre dışı bırakma

Uygulamaların büyük bir bölümü internet bağlantısı kullandığı için uygulamaların kontrol edilmemesi arka planda sürekli bir veri tüketimine neden olacaktır. Bu nedenle özellikle kullanmadığınız uygulama ve servisleri sistemden kaldırmanız ya da devre dışı bırakmanız gerekir. Aynı zamanda hangi uygulamanın ne kadar çok veri tükettiğini de analiz ederek bu konuda ileri seviye bir ayarlama yapabilirsiniz.

4. VPN bağlantısını kesin

VPN, Türkiye’de yasaklamalardan dolayı çok tercih edilse d hızın düşmesinde VPN etkili olabilir. Bu nedenle VPN bağlantısını keserek internet hızınızı kontrol etmeniz yararlı olacaktır.

5. Ağ kesintilerini kontrol etme

Çoğu servis, sosyal ağda kesinti olabileceği göz önünde bulundurarak özellikle çok yavaşlayan ve kullanamaz duruma gelen siteler için kısa bir araştırma yapmanız da yararlı olacaktır. Böylece sorunun sizden kaynaklanmadığını görerek gereksiz çaba göstermeyi de önleyebilirsiniz.

6. Ağ ayarlarını sıfırlama

Ağ ayarlarının sıfırlanması, mevcut sorunların giderilmesinde etkili olacaktır. Bunun için cihazlarda ağ ayarlarını sıfırlamak uygun bir çözümdür.

iPhone’da ağ ayarlarınızı sıfırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla

Android’de ağ ayarlarını sıfırlamak için ise;

Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla

7. SIM kartı kontrol etme

SIM kartın tam olarak oturmaması ya da SIM kartta yaşanan bir problem yine hız üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır. Bu nedenle de kartın kontrol edilmesi ve mümkünse çıkarılıp yeniden takılması olumlu sonuçlar sağlayabilir.


iPhone Xs, X ve Note 9 LTE Hız Testinde KarşılaştıiPhone Xs, X ve Note 9 LTE Hız Testinde Karşılaştı

PAYLAŞ