Telefonunuzla Profosyonel Fotoğraflar Çekmeniz İçin 10 Küçük İpucu - Haberler - indir.com

Telefonunuzla Profosyonel Fotoğraflar Çekmeniz İçin 10 Küçük İpucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-28 19:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Liste

Fotoğraf çekmeyi seven,çekmekle de kalmayıp fotoğrafların güzel görünmesini sağlamak amacıyla fotoğraf üzerinde eklemeler ve düzenlemeler yapan, fotoğraf severler için derlenen ip uçlarından sizlerde faydalanın.

Profesyonel fotoğraf makinesi ile çekilen fotoğrafın,cep telefonu ile çekilen fotoğraftan farkının kalmadığı teknoloji çağında fotoğrafların görsel olarak kaliteli durması fotoğraf meraklıların ilgi odağı oluyor.Bu ip uçlarına göz atacak olursak;

Makro lens,küçük olan  eşyaların çekimini kolaylaştırıyor.Detay severler için bu özellik fotoğraf çekiminde gözükmesi istenilen fotoğraf  detayına ulaşılmasını sağlıyor.Kişi,en ufak ayrıntıların gözükmesini isteyerek,çekimlerini makro lens sayesinde gerçekleştiriyor.Şimdi o ufak ip ucuna değinelim.Parmağınıza ufak bir su damlası alıp cep telefonunuzun kamerasının üzerine koyduğunuz da makro lens olanağınızı gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

Cep telefonunuzun iyi çekim yapması için bir yere sabitlemek en iyi seçeneklerden biri olarak gözüküyor. Sabit  duran bir şişe,sürahi,demir veya boru gibi objelere lastik yardımıyla bağlayarak sabit bir kamera elde ediyorsunuz.

Yanınızda bulunan herhangi bir kişi,hayvan,bitki gibi varlıkların yüzlerini yakın profilden çekip telefonu kendi yüzünüze getirerek tekrar bir fotoğraf daha çekmeniz size iyi bir hatıra bırakacaktır.

Cep telefonunuzun arka kamerasına bir bant yapıştırarak onu istediğiniz renge boyamanız size farklı bir filtre kazandırıyor.

Telefonunuzu tavana bir bant yardımıyla sabitledikten sonra sizi yukarıdan istediğiniz pozda çekebilecek olanağa sahip oluyorsunuz.

Renkli el işi kağıtları alarak kameranın arkasına tutup değişik renklerde efekt yaratarak fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz.

Fotoğrafını çekeceğiniz nesneye telefon ekranıyla yaklaştırıp çekmek yerine nesneye sizin yakınlaşıp çekmeniz odaklanılmış bir fotoğraf elde etmenize yardımcı oluyor.

Telefonunuzla çekeceğiniz fotoğrafta bir objeyi ön planda tutmak istiyorsanız ve kameranız ön taraftaki nesneyi bulanıklaştırıp arka kısmı netleştiriyorsa,ekrana dokunup objeyi netleştirebiliyorsunuz.

Flaş ile çekilen bazı fotoğraflarda sorun yaşandığını belirten bir kısım kullanıcılar ,flaş yerine telefonun kamera ayarlarından ISO ayarlarına bakabilirsiniz.

Kalabalık bir arkadaş grubu ile fotoğraf çekinmek isteyip sizi bulanık ve sabit çekemeyen birileri yoksa telefonunuzu selfie çubuğuna sabitleyip fotoğraf çekebilirsiniz.





PAYLAŞ