Telefonunuzla daha iyi fotoğraf çekmeniz için 5 yol - Haberler - indir.com

Telefonunuzla daha iyi fotoğraf çekmeniz için 5 yol

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-27 14:00:02
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Artık fotoğraf makinalarının yerini tutan akıllı telefonlarla, daha iyi fotoğraflar çekmeniz için birkaç ipucu.

Akıllı telefonlar geliştikçe, pek çok teknolojik aletin yerini de doldurmaya başladılar. İnsanlar artık akıllı telefon kameraları ile kısa filmlerini bile çekiyorlar. Elbette fotoğrafçılar da akıllı telefon kameralarından yararlanıyor. Üstelik profesyonel fotoğraf makinaları ile çekilen fotoğraflarla birebir kalitede fotoğraflar elde edilebiliyor. Eğer fotoğraf çekme hobiniz varsa, birkaç basit yöntemle akıllı telefonunuzdan çektiğiniz fotoğraflarınızı daha iyi çekme şansına sahip olabilirsiniz. Bunun için verebileceğimiz 5 ipucu şöyle;

2018'in en çok takip edilen 20 ünlüsü

  1. Kameranızın lensinin temiz olduğundan emin olun

Akıllı telefon lensleri zaman zaman parmak izlerinden ötürü kirlenebiliyor ve bu nedenle de çektiğiniz fotoğraflar bulanık çıkabiliyor. Lensi temizledikten sonra çektiğiniz fotoğrafın daha kaliteli olduğunu göreceksiniz.

  1. Tripod, daha kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlar

Sabit ya da hareketli fotoğraflarınızı çekerken kullandığınız tripod, fotoğraf kalitesinde doğrudan etkili olacaktır.

  1. Fotoğraflarınızı kaybetmemek adına yedekleyin

Akıllı telefonunuzda çektiğiniz fotoğraflarınız, telefonunuzun başına herhangi bir şeyin gelmesi halinde kaybolabilir. O yüzden sevdiğiniz fotoğraflarınızı bulut ortamına yedeklemeniz, fotoğraflarınızı saklayabilmeniz adına sağlıklı olacaktır.

  1. Flaş kullanmamayı tercih edin

Telefonlarınızdaki flaşlar başarılı bir fotoğraf çekmenizin önüne geçebilir. Bu nedenle flaşsız çekimleri denemeniz, flaşınızı da yalnızca fotoğrafınızın arka plan rengini denerken kullanmanız daha iyi olabilir.

  1. Kameranızdaki ızgara çizgileri kullanmalısınız

Eğer gerçekten iyi ve estetik bir fotoğraf elde etmek istiyorsanız, ızgara çizgilerini kullanmanız tavsiye edilir. Bu çizgiler, fotoğraftaki altın oranı bulmanıza yardımcı olacağı gibi, fotoğrafınızın düz çıkmasında da etkili olacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ