Telefonunuzdaki mikroplardan korunmanın yolları - Haberler - indir.com

Telefonunuzdaki mikroplardan korunmanın yolları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 02:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Gün içerisinde telefonlarımıza birçok kez temas ediyoruz. Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımız büyük ölçüde tehlike saçıyor olabilir. Zira İngiltere'deki Surrey Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, cep telefonlarının tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulundurduğu ortaya çıktı. Maruz kaldığımız radyasyon bir yana, üzerinde birçok bakteri bulunduran telefonlarımızın temizliğine ne kadar önem verdiğimiz önemli. Söylenenlere göre telefonlar kişisel izler taşıyor. Gün içinde yediğimiz yiyecek ve içecekler de elimizle telefona bulaşıyor. Dolayısıyla söz konusu bakterilerin içerisinde gıda zehri içerenler de bulunuyor. Peki cep telefonumuzu nasıl temiz tutabiliriz' Bunun için yapabilecekleriniz;

Ekran Temizliğine Özen Gösterin

Ekranımızı sürekli temizlemeliyiz ancak bu işlemi ıslak mendillerle yapmak ekranımıza zarar verebiliyor.Bunun yerine, akıllı telefonunuzu ekran temizleyici spreyler vasıtasıyla temizleyebilirsiniz.

Telefonu Tuvalete Sokmayın

Mikrop yuvası olan tuvaletler telefonunuz için büyük risk oluşturuyor. Tuvalet ortamındaki mikropların çok hızlı bir şekilde telefonlara yapışıyor ve bu çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Tuşlu Telefonlar 3 Ayda Bir Temizlenmeli

Tuşlu telefonlar akıllı telefonlara kıyasla daha fazla bakteri içeriyorlar.Bu sebeple bir tuşlu telefon kullanıcısıysanız, ortalama 3 ayda bir tuşlarını açarak kulak çöpü ile temizlemeniz gerekiyor. 

Kulaklık ve Şarj Girişini Temizleyin

Cep telefonunun en fazla kir tutan kısımları başında gelen kulaklıklar belirli aralıklarla temiz diş fırçası ile ovalanarak yavaşça silinmeli.

Görüşmelerinizi Kulaklıkla Yapın

Telefon görüşmelerini kulaklıkla yaparsanız hoparlör bölgesinde yuva yapmış bakterilerin sebep olacağı enfeksiyon riskini yok etmiş olursunuz.





PAYLAŞ