Telefonunuz yavaşlıyorsa, şüphelenin! - Haberler - indir.com

Telefonunuz yavaşlıyorsa, şüphelenin!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda Android kullanıcılarının telefonlarının yavaşlamasından ve donmasından şikayet etmesinin üzerine, bu sorunun nedeni anlaşıldı.   

Akıllı telefonlar zaman içerisinde yeni güncellemeleri kaldırmaması ya da içerisine fazla uygulama yüklenmesi nedeniyle, yavaşlayabiliyor ve donma problemleri görülebiliyor. Son günlerde, birçok Android kullanıcısı bu gibi sorunlardan şikayet etmeye başladı. Bu durumun nedeni ise telefonun donmasına yol açan klasik nedenler olmayabilir. Telefonunun donmasından şikayet eden Android kullanıcıları, kripto para üretmek adına telefonlarının kullanılıyor olabileceği konusunda uyarıldı.

Apple artık kripto para madenciliğine  izin vermeyecekApple artık kripto para madenciliğine izin vermeyecek

Donan telefonunuz, kripto para üretimi için kullanılıyor olabilir

Son birkaç yıldır kripto paralar hayatımızda daha önemli bir yere sahip olmaya başladı. Uzmanların yaptığı açıklamalara bakılırsa, ilerleyen yıllarda bu önem daha da artacak gibi görünüyor. Kripto paraların bu kadar önemli olmasıyla birlikte, kripto para üretimi için yeni yollar aranmaya da başladı. Bu yollardan bir tanesi Android telefonunuz olabilir.

Android cihazlarınızda, yavaşlama, donma, bataryanın çok hızlı tükenmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalıyorsanız, cihazınız kripto para üretimi için kullanılıyor olabilir. Korsanlar, kripto para üretimi için birçok farklı yola başvurabiliyorlar ve bunun için sizin telefonlarınızın içine de girmeleri mümkün. Bununla ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, Google Play Store’da yer alan Bug Smasher adlı oyun, korsanların telefonunuza bir bağlantı göndermesini sağlıyor. Telefonlarınıza yollanan bu virüs, ESET araştırmacıları tarafından tespit edildi. Şu an için virüs 1 ila 5 milyon kişinin telefonuna gönderilmiş bulunuyor.

Bu yöntem korsanlar tarafından sıkça kullanılıyor

Kaspersky Lab’ın güvenlik araştırmacısı David Emmy, konuya dair yaptığı açıklamasında, bu yöntemin birçok korsan grubu tarafından kullanıldığının da altını çizdi. Mobil uygulamaların çoğunda bu tarz şifreli virüsler yer alabiliyor. Akıllı telefonunuzda donma, ısınma, hızlı batarya tüketimi sorunlara yol açan virüs, aynı zamanda telefonunuza kalıcı hasarlar da verebiliyor. Bunun için, Android telefonunuzun güvenliği için, son sürümde olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.



PAYLAŞ