Telefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli Adım - Haberler - indir.com

Telefonsuz WhatsApp Kullanımı İçin Önemli Adım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandan beri WhatsApp kullanıcılarının en çok istediği gelişmelerden birisi olan telefonsuz WhatsApp uygulaması için önemli bir gelişme yaşandı. 

WhatsApp tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir bildiride, çoklu cihaz desteği için testlerin başladığı belirtildi. 4 cihaza kadar kullanıcıların çoklu WhatsApp kullanımını desteklemek isteyen şirket, üstelik bu konuda telefonsuz kullanımın da önünü açmak istiyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada özellik ile ilgili detayları aktaran WhatsApp ekibi konu ile ilgili olarak “"Her bir yardımcı cihaz, WhatsApp'ınıza bağımsız olarak bağlanacak" dedi.

GoDaddy WhatsApp Türkçe müşteri desteği sunuyorGoDaddy WhatsApp Türkçe müşteri desteği sunuyor

Ana Cihaza Bağlılık Ortadan Kaldırılacak

WhatsApp'ın çoklu cihaz desteğinde hedeflediği ana cihaza bağlılığın ortadan kaldırılması. Zira Şu anda kullanıcılar farklı cihazlar üzerinden telefondan QR kodu okutarak WhatsApp kullanabiliyor. Ancak ana cihazın pili azaldığında ya da bağlantınız zayıf olduğu durumlarda WhatsApp kullanımında çeşitli sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen WhatsApp, yeni çoklu cihaz desteğinde bu sorunların yaşanmasını önleyecek. 

“Telefonun tüm işlemleri gerçekleştirmesini gerektirdiğinden, yardımcı cihazlar daha yavaş çalışır. Özellikle telefonun bağlantısı zayıf olduğunda, pili azaldığında veya uygulama telefonun işletim sistemi tarafından sonlandırıldığında, yardımcı cihazlarda sık sık bağlantı kesilir. Ayrıca, aynı anda yalnızca tek bir yardımcı cihazın çalışmasına izin verilir. Yeni WhatsApp çoklu cihaz mimarisi bu engelleri ortadan kaldırıyor ve artık bir akıllı telefonun kaynak olmasını gerektirmiyor. Kullanıcı verilerini sorunsuz ve güvenli bir şekilde senkronize ve gizli tutmaya devam edebiliyoruz.” denilerek aktarılan yeni özellik, kısa süre içerisinde kafalarda karışık yarattı. Ancak WhatsApp yaptığı yeni açıklama ile birlikte sistemin nasıl çalışacağına dair özel bir görsel paylaştı. Görsel ise şöyle;

Mevcut gelişme, WhatsApp verimliliğini en üst seviyeye çıkaracak. Bu bakımdan yapılan duyuru ile birlikte WhatsApp kullanıcıları mevcut özelliklere erişmekten dolayı oldukça memnun olduklarını sosyal ağlarda dile getirdi. Üstelik mevcut özellik, uçtan uca şifreli bir şekilde mesajlaşma gibi güvenlik ve gizlilik odaklı olması nedeniyle kullanıcılar için herhangi bir risk içermiyor. Normal WhatsApp kullanımını ve özelliklerini hiçbir şekilde etkilemeyecek özellik, test aşamaları tamamlandıktan sonra tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. 



PAYLAŞ