Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar Dayanır? - Haberler - indir.com

Telefonların Pil Ömrü Ne Kadar Dayanır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 13:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Zaman içerisinde kullanılan akıllı cihazların batarya gücü ilk günkü gücünü kaybediyor. iPhone ve iPad pilleri kullanım süresine göre değişkenlik göstermekle beraber maksimum kapasitesini kaybederek yavaş yavaş pil ömrünün bittiğini gösteriyor. Bu sorunlarda akıllı cihazların daha az şarj olup daha az kullanım sunmaktadır. Akıllı cihazların bataryası kullanım şekillerine göre uzun ya da daha kısa bir şekilde çalışır. Batarya ömrünüzün uzun olmasını isterseniz akıllı cihazınızın kullanımına dikkat etmeniz gerekiyor. Yazımızın içeriğinde akıllı cep telefonunuzdan ve tabletinizden ne düzeyde bir performans beklediğinize göre değerlendirme yapmanıza yarar sağlayacak veriler sunacağız. 

Cep telefonu bataryası ne kadar dayanır?

Bir an bile yanımızdan ayırmadığımız akıllı cep telefonların bataryası ne kadar dayanır sorusunun cevabı herkese göre değişkenlik gösterecektir. Akıllı cihazların bataryası kullanım şekillerine göre değişecektir. Akıllı cihazının pil ömrünü etkileyecek birçok sayıda faktör söz konusudur. Bu faktörlere dikkat etmeniz halinde akıllı cihazınızın pil ömrü elbette ki daha uzun süre dayanacaktır. Söz konusu bu faktörler akıllı cihazınızda bulunan uygulamalardan bulunduğunuz bölgenin sinyal gücüne kadar değişkenlik göstermektedir. Gün içerisinde bir kaç kez şarj edilen bir akıllı cihazın bataryasının kullanım ömrü de oldukça azdır. Çok şarj edilen akıllı cihaz daha uzun süre dayanır diye bir yanılgıya düşmemeniz de fayda vardır. 

Bu duruma örnek vermek gerekirse, iPhone akıllı cihazınızda bir oyun oynamak cihazınızın ekranının uzun süre boyunca açık olmasını ve oyun esnasında da birçok işlemi tamamlamanız gerekiyor. Buna ilaveten aynı zamanda Instagram hesabınızda da gezintiye çıkmanız ekran kullanımı gerektirmektedir. Burada ise CPU açısından ise daha az çalışma gerektirir. Yani şöyle ki bir oyuncunun bir Instagram kullanıcısından daha önce şarj aletine ihtiyacı olacaktır. Aynı durum, mobil sinyallerin zayıf olduğu bölgelerde de akıllı cihaz kullanımında geçerlidir. Akıllı cihazınızın bataryası %50 oranında güç kaybetmesi halinde bataryanın değişimi söz konusudur. Akıllı cihazınızın bataryasını değiştirerek daha kullanışlı bir akıllı cihaz elde edebilirsiniz. Akıllı cihazın batarya ömrünü hesaplamanın en iyi yolu ise şarj döngülerini takip ederek bir hesaplama gerçekleştirmek. Bunları ise bir pilin %100 oranına tamamlanması halinde görebilirsiniz. 

Batarya ömrünü artırma taktikleri

Akıllı cihazınızın bataryası yüzde 25 oranına düştü ise ya da yüze 100'e kadar şarj edebiliyor olsanız da söz konusu döngünün yüzde 75'ini tamamlamış olacaksınız. Birçok akıllı cihaz özellikle iPhone akıllı cihazlar %80'e kadar hızlıca şarj olun ve geriye kalan %20'lik kısım ise yavaş yavaş dolar. Bu sistem sayesinde akıllı cihazınızın bataryasının pek fazla ısınmasının önüne geçilir. Isınan bataryanın ömrü tahmin edeceğiniz üzere daha erken dolar. Bu sebeple akıllı cihazınızı daha yavaş bir şekilde şarj ederseniz cihazın bataryası o kadar uzun olur. Pil ömrünüzü kontrol altında tutmak adına pilin yüzde oranı çok fazla düşmeden şarj ederseniz kullanımınız çok daha verimli olacaktır. Kendi kontrol sisteminiz sayesinde akıllı cihazınızın bataryasını çok daha verimli bir şekilde kullanabilir ve ömrünü de uzatabilirsiniz. 





PAYLAŞ