Telefonlardaki Yüksek RAM Miktarının 5 Önemi - Haberler - indir.com

Telefonlardaki Yüksek RAM Miktarının 5 Önemi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 16:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yeni nesil akıllı telefonlarda her alanda teknolojik gelişimler görmeye devam ediyoruz. Ancak cihazlarda yer alan RAM miktarının da sürekli bir şekilde yükseldiği biliniyor. RAM, Rastgele Erişimli Bellek olarak nitelendirilirken birçok üst düzey akıllı telefon modelinde yüksek RAM miktarı karşımıza çıkıyor. Artık laptop modellerinden bile daha yüksek RAM’leri akıllı telefonlarda görüyoruz. Bu içeriğimizde ise sizlere yüksek RAM miktarının akıllı telefonlar için neden bu kadar olduğunu anlatacağız. Gelin şimdi RAM nedir ve telefonlar için ne işe yarar göz atalım.

Ram Miktarı Fazladan Paraya Benzer

Instagram'ın 2018 trendleri açıklandıInstagram'ın 2018 trendleri açıklandı

Cebinizde ne kadar fazla nakit para var ise o kadar hızlı alışveriş yapabilirsiniz. RAM’in telefonlar için olan önemini de bu örnekle verebiliriz. Bu kapsamda akıllı telefonunuzda ne kadar fazla RAM var ise cihazın işlemleri ve açacağınız uygulamalar arasındaki geçişi bir hayli hızlı gerçekleştirecektir. RAM ne kadar hızlı ve kapasitesi genişse, telefonunuzda bir o kadar hızlı tepkiler sergileyecektir.

Uygulama Açılış Hızlarında Önemli Etki

Mobil cihazlarınıza indirmiş olduğunu uygulamalar ya cihaz hafızasına yada microSD kart bölümüne yüklenir. Fakat uygulamanın açılış işleminde ise RAM görevi üstleniyor. İşlemciniz hızlı olsa bile RAM belleğiniz yeteri hıza ve kapasiteye sahip olmazsa düşük bir performans ile uygulama açılır. Ancak RAM miktarı hızlı ve yüksek olur ise uygulamanın ilk açılış süresi de bir hayli seri gerçekleşmiş olacaktır.

Akıllı Telefonlarda 12 GB RAM Görmeye Başlayacağız

Uygulama Kapatmada Yavaşlık

Eğer bir uygulamada ve özellikle RAM yiyen bir uygulamada uzun bir süre vakit geçirdiğinizde o uygulamayı kapatmak ve tekrar ekranın yüklenme süresi işlemci kadar RAM’a de ihtiyaç duyuyor. RAM miktarınız yeterli ve hızlı ise cihazlarınızda yer alan arka plan uygulamalarını kapatmakta bir hayli hızlı olacaktır.

İşlemci Güçlü Olsa da Düşük Performans

Akıllı telefonlarda artık yüksek ekran çözünürlükleri görmeye başlıyoruz. Her ne kadar amiral gemisi modellerde güçlü işlemciler ve güçlü kameralar görsek de, RAM miktarının genel performansa büyük bir etkisi bulunuyor. RAM genelde arka planda kalan bir bileşen olsa da, RAM miktarınızın hızı ve kapasitesi genel cihaz performansınıza doğrudan etki edecektir.

Uygulamalar Arası Geçiş Performansı

Android akıllı telefonlarda uygulamalar arası geçiş ve performansı önemli bir noktada bulunuyor. Bu noktada 2 GB ve daha altı akıllı telefonlarda uygulamalar arası geçiş bir hayli can sıkıcı olabiliyor. RAM miktarı ne kadar yüksek olursa ise bu uygulamalar arasında geçişi bir hayli akışkan ve performanslı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda birden fazla uygulama kullanımı için RAM miktarınızın yeterli kapasite ve hızda bulunması sizin için iyi olacaktır.

Akıllı telefonlarda yer alan RAM miktarının önemini bazı örnekler vererek sizlere açıklamaya çalıştık. Her zaman yüksek RAM miktarının zararı olmayacak ve aksine performansınıza olumlu etkisi olacaktır.  


Instagram Hikayeleri'ndeki soru çıkartmalarına güncelleme geliyorInstagram Hikayeleri'ndeki soru çıkartmalarına güncelleme geliyor
Instagram hikayelerde sessiz sedasız yapılan yeni güncellemeInstagram hikayelerde sessiz sedasız yapılan yeni güncelleme
Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!

PAYLAŞ