Telefondan video izlemek ne kadar veri tüketir? - Haberler - indir.com

Telefondan video izlemek ne kadar veri tüketir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 10:45:40
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Bildiğiniz üzere bazen otobüste veya herhangi bir yerde canımız sıkılıyor. Bizde internetten uygulamalar açıp video izlemeye başlıyoruz. Fakat kullanıcıların az interneti olduğu zaman bu videoların boyutunu bilmek istiyorlar. Çünkü tarifelerimiz gereği internet paketi bittiği takdirde mevcut bakiyeden düşüşler yaşanabiliyor. Bu yüzden internet kullanıcıları video izlerken oldukça tereddüt ediyorlar. Bizde sizler için günümüzde popüler olan uygulamalarda video izlerken ne kadar veri harcandığını araştırdık.

Telefondan video izlemek ne kadar veri tüketir?

Operatörlerin çıkardığı tarifelerdeki GB'ları tükettiyseniz eğer video izlemek sizler için biraz fazla maliyete sebep olabilir. Çünkü ek GB'lar normalden çok daha fazla ücrete çıkartabiliyor. Bu nedenle tarifenizde ne kadar GB kaldığını bilmek ve buna göre video izlemek önemlidir. Bu yüzden popüler platformların ne kadar veri gerektirdiğini bilmemiz gerekir.

iPhone'da Youtube Videosu Nasıl İndirilir?iPhone'da Youtube Videosu Nasıl İndirilir?

1- YouTube

En popüler video paylaşım platformu olan YouTube üzerinde 480p çözünürlükte video izlerseniz saat başına 562,5 MB veri tüketirsiniz. 60 Fps ile daha yüksek çözünürlüğe geçerseniz, 720p saat başı 1,86GB, 1080p 3,04GB, 4K ise 15,98GB veri harcamanıza sebep olacaktır.

2- Netflix

Ülkemizde ve dünyada oldukça popüler olan akış hizmetlerinden olan Netflix, ülkemizde de çok kaliteli bir şekilde hizmet veriyor. Netflix kendi verdiği bilgilere göre, standart çözünürlüklü videolar, 1 saatte 1GB'a yakın veri tüketirken, yüksek çözünürlüklü videolar 3GB, Ultra yüksek çözünürlüklü videolar 7GB veri tüketmenize sebep oluyor.

3- Spotify

Türkiye'de olmasa da bazı ülkelerde Spotify video hizmeti veriyor. Bu video hizmeti saatte 1,5GB veri ile 3GB veri tüketebiliyor. Bildiğiniz üzere Spotify, ülkemizde de sıkça kullanılan müzik platformudur. İçerisinde dev müzik veri tabanı barındırır. Bu veri tabanı geçtiğimiz yazılarda en yüksek boyuta sahip veritabanları yazımızda da bulunuyordu.

4- Vimeo

Vimeo şirketi kendi içerisinde ne kadar veri tükettiğinden bahsetmiyor. Fakat kullanıcılar tarafından yapılan bazı testlere göre standart çözünürlükteki videolar 1 saatte 353MB, yüksek çözünürlükteki videolar saatte 2,75GB veri tüketebiliyor. Ülkemizde çok yaygın bir şekilde kullanılmasa da Vimeo, popüler video paylaşım siteleri arasında oldukça iyi bir yere sahip.


YouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık MasaüstündeYouTube'un Sevilen Uygulama Özelliği Artık Masaüstünde
Youtube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldiYoutube'dan kesinti hakkında resmi açıklama geldi
YouTube İş Ortaklığı Tamamen YenilendiYouTube İş Ortaklığı Tamamen Yenilendi

PAYLAŞ