Telefondaki yavaş internet sorunu nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Telefondaki yavaş internet sorunu nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 18:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Pek çok kullanıcı için en büyük sorunlardan bir tanesi telefonlardaki internetin yavaş olması. Bu bazı durumlarda çözülebilir bir şey olsa da çoğu kullanıcı çeşitli teknik detayları göz önünde bulundurmadığından dolayı yavaş internet kullanmak zorunda kalabiliyor. Bu tür durumlara karşılık olarak aşağıda yer alan önerilere dikkat edebilir ve böylece telefonunuzdaki mevcut en yavaş internet sorununu daha da iyi hale getirebilirsiniz. 

Bu zamana kadar en çok satan 10 telefon

Yapacağınız bu işlemler sizin için şartları çok daha iyi hale getirecektir. Telefon için internet sorununda dikkat edilmesi gereken en önemli detay kullanıcıların mobil ya da wifi üzerinden bağlanıp bağlanmadığıdır. Bu iki kritik detay farklı şekilde ele alınması gerektiğinden dolayı öncelikli olarak bu duruma dikkat edilmeli ve bu doğrultuda çözümler denenmelidir.

Modemin uygun yerde olmaması

Evlerdeki yavaş internetin en önemli sebeplerinden bir tanesi modemin yanlış yere konumlandırılması. Pek çok telefonun çekim gücü düşük olduğundan dolayı yanlış yerde bulunan bir modeme erişim çok daha zor olacaktır. Bu nedenle kullanıcıların modemin yerini değiştirmesi bu tür durumlarda en uygun sonuç olacaktır. Yapacağınız bu değişiklik sonrasında durumu gözleyerek madem sorunuzun giderip giderilmediği deneyin ve ardından yeniden çözümlere devam edin.

Düşük 3G/4G Çekim Gücü

Belirli bir bölge ile sınırlı olmayan çekim gücü sorunlarında destek alabilirsiniz. Bu tür durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli detay çok kalabalık bir ortamda bulunmamaktır. Öyle ki çok kalabalık bir ortamda herkes aynı baz istasyonundan destek almaya çalışacağından dolayı bu yoğunluk kullanıcıların sorun yaşamasına neden olabilir. Fakat yoğunluğa bağlı olarak gerçekleşmeyen diğer problemlerinizde operatörünüzden destek alabilir ve böylece mevcut sorununuzu giderebilirsiniz. Fakat belirtildiği gibi kalabalık bölümlerde yer bu tip sorunları yaşıyorsanız bu tür sorunlar için bir çözüm bulunması pek mümkün değildir.

Wi-Fi Sinyallerinin Karışması

Evlerde yaşanan bir diğer önemli sorunu is kullanıcıların modem sinyallerinin karışmasıdır. Özellikle bir apartmanda modem sorunu çok daha fazla yaşanabilir. Katlarda bulunan modemlerde kullanıcıların sinyal karışıklığı nedeniyle düşük hızlı internet alması söz konusu olabilir.

Bu tür durumlarda da yine modemin yerinin değiştirilmesi önerilmektedir. Modemin yeri değiştikten sonra ise kullanıcılar sinyal çakışması azalacağından dolayı daha hızlı bir internet imkanı olacaktır. Aynı zamanda modemlerin yayın yaptığı bir kanal bulunmaktadır ve bu kanalların da yine en ideal olanının seçilmesi gerekmektedir. Eğer bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz öncelikli olarak modem markanızı öğrenerek modem arayüzüne girmeniz ve daha sonrasında kanal seçeneklerinden hangi kanalı kullandığınızı öğrenmeniz gerekir. Böylece internet hızının en iyi olacağı kanalı hız testi ile belirleyerek bu kanal üzerinden internet akışınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Wi-Fi Gürültü Sorunu

2,4GHz bandında çalışan bir yönlendiriciden gelen sinyaller evdeki pek çok araç gereç tarafından engellenebilmektedir. Özellikle mikrodalga fırın gibi çeşitli kullanımlar bu tür problemlere yol açacağından dolayı modeminizin yanında bu tip ürünleri barındırmamanız gerekir. Böylece çok daha iyi ve sorunsuz bir şekilde destek alabilmeniz mümkün olacaktır. Yapacağınız bu iyileştirmeler ile birlikte modeminizin sinyallerine karışacak herhangi bir farklı sinyal olmayacağından dolayı sinyal gücünü maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Telefonunuz hızlı internet için uygun mu?

Çoğu zaman es geçilen en önemli detaylardan bir tanesi de telefonun yavaş bir sistem ve donanıma sahip olmasıdır. Kullanıcılar yüksek hızda internet alamadığı durumlarda telefonuna da bir kontrol sağlamalıdır. Yavaş bir telefondan yüksek hızlı internet desteklenmemesi bu tip problemlerin ortaya çıkmasına neden olacağından dolayı bu şekildeki sorunlara da önlem almanız gerekebilir. Bu tür durumlarda telefon değişikliği uygun olabilmektedir.

Fiyat Performans En İyi 8 Akıllı Telefon 





PAYLAŞ