Telefondaki görüntü TV’ye nasıl yansıtılır? - Haberler - indir.com

Telefondaki görüntü TV’ye nasıl yansıtılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Android ve iPhone akıllı cihazlarda, telefondaki görüntü ve ses dosyalarını akıllı televizyon üzerinden dinlemek ya da seyretmek için birçok seçenek vardır. Wi-Fi, Bluetooth veya kablolu olma özelliğini kullanarak bu özelliklerden faydalanabilirsiniz. Telefonunuzdan seyrettiğiniz Netflix içeriğini ya da YouTube videosunu akıllı televizyonunuza yansıtarak yüksek çözünürlüklü bir şekilde seyretmenin tadını çıkarabilirsiniz. Fakat öyle ki artık neredeyse tüm akıllı cep telefonları Netflix ve YouTube uygulaması yüklü bir şekilde raflarda yer alıyor. Ancak uygulamaları kullanmak için aktif internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. 

Sadece internet ile kullanılan uygulamaları değil aynı zamanda telefondaki fotoğrafları ya da videoları da televizyona aktarabilirsiniz. iPhone akıllı cihazlar Android cihazlara göre daha sınırlı görüntü aktarma seçeneği sunuyor. Android platformunda birçok farklı yöntem kullanılıyor. 

Telefondaki görüntü televizyona nasıl aktarılır?

HDMI kablosuyla görüntü aktarma

Akıllı cep telefonunuzdaki görüntüyü ve sesi televizyona aktarmanın en güvenilir yöntemi tahmin edeceğiniz üzere HDMI kablosunu kullanmaktır. Akıllı televizyonların arka kısmında bulunan alan girişlerinde HDMI simgesini görebilirsiniz. Televizyonlar buraya bağlayacağınız HDMI kablosu ile görüntü ve sesi aynı kaynak üzerinden alıyorlar. Sağlıklı bir aktarım için mutlaka HDMI 2.0 veya 2.1 standartlarına ihtiyacınız vardır. Televizyonlarda HDMI bağlantısı olsa da cep telefonlarında yoktur. Bu nedenle telefonlarda bağlantı noktası yaratmak için HDMI dönüştürücü almanız gerekiyor. Dönüştürücü alırken telefon bağlantınıza uygun olacak adaptörlü olanı almanız gerekiyor. Bu yöntem ile beraber hem iPhone hem de Android telefonlarınızı televizyona bağlayabilirsiniz. 

USB ile TV’ye görüntü aktarma

Telefonunzudaki görüntüyü TV'ye aktarmanın bir diğer yolu ise USB ile bağlantı kurmaktır. Bu yöntem ile telefon ekranları televizyona yansıtılmıyor. Sadece depolama kısmında kayıtlı olan dosyaları açmak için bu yöntem tercih edilir. Yani şöyle ki cep telefonunuzdaki resimleri ya da dosyaları açmak isterseniz USB ile bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz. USB ile TV’ye görüntü aktarmak için şarj kablonuzu kullanabilirsiniz. Bu yöntemden faydalanmak için mutlaka akıllı televizyonunuzun USB girişi olması gerekiyor. Bununla beraber televizyon ayarlarından da USB seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Wi-Fi veya Bluetooth ile görüntü aktarma

Android akıllı cep telefon kullanıcıları iPhone kullanıcılarına göre görüntü aktarmak konusunda daha fonksiyoneldir. Çünkü iPhone akıllı cihazlarda sadece Wi-Fi ile YouTube gibi platformlardan görüntü aktarımı yapılıyor. Android cihazlarda görüntü aktarımı daha kolay yapılır. Kablosuz ağ için herhangi bir aparat gerekmese de Bluetooth ile bağlanmak için ekstra adaptörler almanız gerekiyor. Telefondaki görüntüyü aktarmak için Wi-Fi kullanıyorsanız hem telefonunuzun hem de akıllı televizyonunuzun aynı ağa bağlı olması gerekiyor. 

Mobil uygulamalar ile görüntü aktarma

Herhangi bir işlem yapmadan direk olarak telefonunuzun ekranını televizyona yansıtmak isterseniz bunun için tercih edeceğiniz uygulamalar vardır. Google Play Store mağazasında bu konu ile ilgili olan uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Yayınla TV, Web Video Cast gibi son derece popüler ve tamamen ücretsiz Android uygulamaları ile telefonunuzun ekranını kolaylıkla televizyona yansıtabilirsiniz. 





PAYLAŞ