Telefonda yer nasıl açılır? - Haberler - indir.com

Telefonda yer nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 21:47:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlar günümüzde vazgeçilmezlerimiz listesinde baş sıralarda yer alıyor. Gelişen teknoloji sayesinde bir çok cihazı kullanarak gerçekleştirdiğimiz eylemleri avucumuza sığmasıyla akıllı telefonlar tabiri caizse elimizden düşmüyor. Sesli ve görüntülü arama yapabilme, internete girme, ses kaydetme, fotoğraf ve video çekme, uygulamalar aracılığıyla eğlenceli zaman geçirme ve nitelikli öğrenme ortamını sunması gibi özellikleri ile akıllı telefon kullanmak bizler için cazip hale geldi. Ancak gelişen teknoloji ile dosya boyutları da bir o kadar artıyor. Telefonumuzun hafızası ne kadar çok olursa olsun çoğu kullanıcının derdi akıllı telefonunun hafızasının yetmemesi. Bu konuda bazı işlemler yaparak bu sıkıntıdan kurtulabilmeniz mümkün.

Telefonda yer açmak için ne yapılmalı

Telefonunuzun hafızasının dolu olmasının bir çok faktörü olabilir.  Bunu çözemiyorsak en basit yöntemlerden birisi de telefonunuza telefon bakım programı "Clean Master" tarzı uygulamalar yükleyerek kullanmak. Bu uygulamayı  kullandıktan sonra telefonda kesin az ya da çok yer açıldığını göreceksiniz.

Videoların hafızaya etkisi: Telefonlarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte donanımsıl özellikler de gelişim gösteriyor bu durum kamera özelliğini de olumlu yönde etkiliyor. Kamera çözünürlüğü arttıkça dosya boyutları arttıyor ve telefon hafızası kısa sürede doluyor. Telefonda yer açmak için fotoğraf ve videoları optimum çözünürlükte kaydetmek, yani ihtiyacımızdan fazla çözünürlükte ısrarcı olmamak gerekmekte.

Kullanılmayan uygulamalar silinmeli: Gün geçtikçe telefonlarda kullandığımız uygulamalar iyileşiyor ve hemen her konuda bir uygulama dijital marketlerde kullanıma sunulmakta.  İndirdiğimiz uygulamaların çoğunu sadece birkaç kez kullanıyoruz. Böylece kullanmayı bıraktığımız uygulamalar boşu boşuna telefon hafızasında yer işgal ediyor. Bu da doğal olarak hafıza problemi yaşanmasına ve telefonun yavaşlamasına ya da takılmasına sebep olmakta. Bu nedenle kullanmadığımız uygulamaları silmemiz gerekiyor.

 

 





PAYLAŞ