Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

Telefonda yasaklı Facebook Research uygulamasının olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 16:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Facebook’un verilere sınırsız erişim elde etmek adına her ay sistemine dahil olduğu kullanıcılara 20 dolar ödediği uzun zamandan beri konuşuluyor.  Apple’da yasaklanan Research uygulamasının şu anda milyonlarca cihazda olduğu tahmin ediliyor ve bu nedenle yasal ya da yasal olmayan yollarla cihazda bulunabilecek Research App için önlem alabilmeniz mümkün. 

App Store bir anda bazı uygulamaları kaldırdı, peki neden? -

Türkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli OlduTürkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli Oldu

Research App kontrolü nasıl yapılır?

Android ve iOS işletim sistemlerinde farklı şekilde gerçekleştirilen bu işlemlerde aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

iOS işletim sisteminde

Ayarlar> Genel> Profiller

Adımlarını takip ederek bu bölümü kontrol etmelisiniz. Eğer bu bölümde Research App ya da Facebook Research gibi ifadeler bulunuyorsa mutlaka bu profilleri silmeniz gerekmektedir. Ayrıca VPN bölümünü de kontrol etmeniz önerilir.

Android işletim sisteminde ise

Ayarlar> Ağ ve İnternet> Gelişmiş> VPN

Adımlarını takip ederek bilmediğiniz VPN olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun yanı sıra  Ayarlar> Güvenlik ve konum> Gelişmiş> Şifreleme ve kimlik bilgileri> Güvenilir kimlik bilgileri> “Kullanıcı” bölümlerini takip ederek burada da işlerin yolunda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 


İlgili uygulamalar
Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!

PAYLAŞ