Telefonda daha iyi fotoğraf çekmek için neler yapılmalı? - Haberler - indir.com

Telefonda daha iyi fotoğraf çekmek için neler yapılmalı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-08 19:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Telefon ile fotoğraf çekmek ilginizi çekiyorsa bu konuda bazı detaylara dikkat ederek daha iyi fotoğraflar elde edebilirsiniz. Telefon kameralarındaki donanımlar giderek daha da geliştirildiği için çok yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmek mümkün. Fakat donanımlar ne kadar gelişirse gelişsin eğer fotoğraf çekme noktasında herhangi bir bilginiz yoksa elde edeceğiniz fotoğraflar çok iyi olmayacaktır. Bu nedenle aşağıda yer alan önerileri dikkate alarak daha iyi ve başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Akıllı Telefonlar En Çok Fotoğraf Çekimi İçin Kullanılıyor 

Öncelik ışık!

Fotoğraf için en önemli detay öncelikli olarak ışıktır. Eğer yanlış bir açıdan çekim yapıyorsanız ya da ışığa dikkat etmiyorsanız bu sizin için olumsuz bir durum olacaktır ve böyle bir anda da istediğiniz şekilde fotoğraf çekmeniz çok mümkün olmayacaktır.

Fotoğraflardan Excel’e tablo algılama ile aktarım yapılabilecekFotoğraflardan Excel’e tablo algılama ile aktarım yapılabilecek

Aynı zamanda çevrenizde ışık yansıtıcı gibi nesneler varsa bunlardan olabildiğince uzak durmanızı gerekir. Akıllı telefonların büyük bir bölümü düşük ışıkta fotoğraf çekme konusunda zayıf kalmaktadır. Bu nedenle de elde etmek istediğiniz fotoğraf karesine göre ışığı iyi ayarlamanız gerekir. Çok fazla ışık telefonunuzun çok ışık alacağından dolayı doğru fotoğraf çekmesine engel olur.

Zoomdan sakının

Çok iyi bir donanıma sahip telefonunuz yoksa yakınlaştırmayı olabildiğince kullanmamız gerekir. Telefonlardaki yakınlaştırma seviyeleri çok iyi olmayacağından dolayı bu konuda yapacağınız hatalar sizlere sorun yaratacak ve çözünürlüğü düşük, kalitesiz fotoğraflar çekmenize neden olacaktır. Bu nedenle fotoğraf çekimi sırasında olabildiğince zoom yapmayın ve zoom yerine çekeceğiniz nesneye yakınlaşmaya çalışın. Böylelikle çok daha başarılı fotoğraf çekmeniz mümkün olacaktır. 

Android Telefonlar Için En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Telefonunuzu Sarsmayın

Fotoğraf çekimi sırasında elinizdeki küçük bir titreşim dahi netlik konusunda sıkıntı yaratacak ve netlik olmadığından dolayı da fotoğraflarınız bulanık olacaktır. Bu durum çoğu kullanıcı tarafından göz ardı edilirken yapacağınız ayarlamalar ile birlikte titreşimi önleyebilir ve daha net fotoğraflar çekme şansına sahip olabilirsiniz.

Fotoğraf çekimi için çekim esnasında olabildiğince nazik bir şekilde çekim ekranına basmalısınız. bu küçük detay sizin için çok önemli bir katkı sağlamış olacak ve yapacağınız bu küçük ayarlama ile birlikte fotoğraflarınızdaki bulanıklığı kolay bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.

Tüm bu teknik detaylar daha iyi bir fotoğraf çekmeniz adına sizlere avantaj sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kamera özelliği yüksek seviyede olan bir cihaza sahip olmanız kuşkusuz cihazlarınızdaki performansınızı çok daha iyi hale getirecektir. Bunun yanı sıra yapacağınız incelemeler ile birlikte telefonunuzdaki özel modları ve filtreleri de kullanabilirsiniz. Bunun için telefonunuzun kamera özelliklerini ve uygulamada nasıl imkanlarınızın olduğunu bilmeniz gerekir. Tüm bu seçenekler sizlere daha iyi bir fotoğraf çekebilmek adına sayısı seçenek sunacaktır ve böylece kolay bir şekilde fotoğraf çekmenin keyfini yaşamamız mümkün olacaktır. 

Telefon ile fotoğraf çekmeyi sevenlere faydası dokunacak 5 tavsiye


İlgili uygulamalar
Alcatel 1X Fotoğrafçılık Konusunda Çıtayı Yükseklere ÇıkarıyorAlcatel 1X Fotoğrafçılık Konusunda Çıtayı Yükseklere Çıkarıyor

PAYLAŞ