Telefon Tamir Ederken Kullanılan Araçlar - Haberler - indir.com

Telefon Tamir Ederken Kullanılan Araçlar

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-12 10:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Liste

Telefon tamiri konusunda becerikli olduğunuzu düşünüyorsanız kendi akıllı cihazınızı tamir etmek için bir takım araçlara ihtiyacınız vardır. İster akıllı cep telefonunuzun bataryasını isterseniz de kırılan camını değiştirme işlemlerini sadece bir kaç alet ile kendiniz halledebilirsiniz. Kısa bir süre önce iPhone cephesinde yaşanan batarya sorunu sebebiyle kullanıcılar akıllı cihazlarının bataryasını kendileri değiştirmeye başladı. Bu tarz işler konusunda el becerisi olan ve biraz da cesarete sahip olan akıllı cihaz kullanıcıları bataryanın yanı sıra aynı zamanda bir tık daha ileri giderek akıllı cihazların ekran camını da değiştirmeye başladı. Fakat bu işlemleri yapmak adına sahip olmanız gereken bir takım araçlara sahip olmanız gerekiyor. Yazımızın içeriğinde telefon tamiri konusunda işinize yaracak araç gereçleri inceleyeceğiz.

- Vantuzlu Kerpeten

iPhone akıllı cihazlar gibi kasa içine ulaşılması göreceli olarak zor olan mobil cihazlardan birine sahipseniz, ekran değiştirme işlemi yaparken ekranı tamamen kaldırmak için vantuz kerpeten aletine ihtiyacınız vardır. Bu alet ekranı parçalar zarar görmeden kaldırmak için işinizi kolaylaştıracaktır. Vantuz kısımlarından biri cihazın ön yüzüne diğeri ise arka kısmına sabitlenir ve yavaş yavaş pense kısmı sıkılır. Böylelikle ekran cihazdan yavaş yavaş ayrılır. 

- Isı Tabancası veya Saç Kurutma Makinesi

Son teknoloji akıllı cep telefonlarında yapıştırıcı olarak kullanılan ürünü ısıtmadan ekranı cihazdan ayırmak pek de mümkün değildir. Isıta işlemini yapabilmek adına ısı tabancası ya da saç kurutma makinesine ihtiyacınız olacak. Kullanacağınız ısı sayesinde ekranda kullanılan yapıştırıcıyı yumuşatacak ve ekranı ayırma işlemini kolaylaştıracaksınız. Aynı zamanda kırılma sorununu da en aza indirmiş olacaksınız. 

- Manyetik Mat

Akıllı cihazların tamir edilme aşamasında birden fazla minik vida ve küçük parçalar çıkmaktadır. Tamire uygun olmayan bir ortamda tamir işlemini gerçekleştirdiğiniz sürece parçaların kaybolmasına sebep olabilirsiniz. Çıkan parçaların düzenli bir şekilde tutulması ve kaybolmaması için manyetik mat ürününden faydalanabilirsiniz. Böylelikle parçalar mata yapışır ve kaybolmaz. 

- Gitar Penaları

Vantuz penseler ekran camını cihazdan ayırmak konusunda oldukça başarılı olsa da çok iyi yapıştırılmış ekranları gitar penaları ile ayırmak da oldukça doğru bir işlem olacaktır. Gitar penasını cihazın ekran ve gövde kısmına yerleştirerek yavaşça kaldıracaksınız. Burada ani hareket yapmamak en önemli konulardan biridir. İşlemlerini yavaş yavaş yaparak ilerleyeceksiniz. 

- Eski Kredi Kartları

Gitar penaları ekranı gövdeden ayırma konusunda faydalı olduğu gibi aynı zamanda eski bir kredi kartı da bu konu hakkında işinize yarayacaktır. Kredi kartının penadan farklı ise tek bir seferde daha fazla alanı kapsıyor olmanızdır. Normal boyutlu cihazlara göre büyük ekranlı akıllı cihazlarda tamir işlemi yapacaksınız kredi kartı kullanmak çok daha doğru olacaktır. Bu yöntem ekran gibi aynı zamanda batarya çıkarma konusunda da işinize yarayacaktır. Kredi kartı işe işlem yaparken her hangi bir zarar verme durumu da söz konusudur. 

- Büyüteç

Tamir işlemlerinde şüphesiz ki en önemli alet büyüteç olacaktır. Çünkü akıllı cihazların parçaları oldukça küçük olup tamir etmesi son derece zordur. Parçaların ne olduğunu öğrenmek açısından büyüteç oldukça faydalı olacaktır. 





PAYLAŞ