Telefon Kullanıcılarının Ortalama Uygulama Kullanma Süreleri - Haberler - indir.com

Telefon Kullanıcılarının Ortalama Uygulama Kullanma Süreleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-09 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birçok akıllı telefon markası ve çeşitli işletim sistemler bulunuyor. Bu noktada Android ve iOS platformları öncü olarak gözüküyor. iOS tarafında AppStore'da binlerce uygulama ve oyun bulunuyor. Aynı şekilde Android tarafında ise Google Play Store üzerinde binlerce uygulama ve oyun bulunuyor. Bu çeşitlilikler arasında, her bölgedeki popüler uygulamalar değişkenlik gösterebiliyor. Ortaya çıkan verilere göre açıklanan raporlar doğrultusunda, kullanıcıların ortalama ne kadar uygulama kullandığı rakamlar belli oldu. Aylık olarak belirlenen uygulama kullanım rakamları açıklanan ülkelerin başında Fransa, Brezilya, Hindistan, Çin, Güney Kore, Amerika, İngiltere ve Japonya bulunuyor.

İfade edilene göre iPhone kullanıcıları Android kullanıcılarına göre daha fazla uygulama kullandıkları belirtiliyor. Bu istatistiğe karşılık Android kullanıcılarının ise iOS'a göre yüzde 30 daha fazla oyun oynandığı belirtiliyor. 2015 yılının bazı analizlerine göre kullanıcılar telefon ile gelen uygulamalar haricinde, beş adet uygulama kullandığı belirtilmekte. Ancak yeni bilgilere göre 2017 yılı itibariyle bu rakamlarda önemli bir artış sağlandı ve 2017 yılıyla beraber standart olarak gelen uygulamalar haricinde kullanıcılar ortalama on adet uygulama kullanıyor.

Ayrıca en fazla kullanılan uygulamalar kısmına bakıldığına ise bu durumun telefonla gelen uygulamalar olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz sene yapılan araştırmalar sonucunda aylık olarak ortalama 26 ile 27 uygulama arasında kullanım gerçekleştiği tespit edilmiş durumda. Fakat yeni analizler ile beraber aylık kullanım ortalamasının 30'a ulaştığı ifade ediliyor. Günlük olarak kullanım ortalamasının ise on uygulama olduğu söyleniyor. Bir uygulamada geçirilen ortalama zaman ise yıllar geçtikçe artmaya başlıyor. Amerika üzerinde telefon kullanıcıları bir günde ortalama olarak 2 saat 15 dakikalarını uygulamalar da geçiriyor.





PAYLAŞ