Telefon ile fotoğraf çekmeyi sevenlere faydası dokunacak 5 tavsiye - Haberler - indir.com

Telefon ile fotoğraf çekmeyi sevenlere faydası dokunacak 5 tavsiye

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde geliştirilen akıllı cihazlar sayesinde fotoğraf çekmek daha eğlenceli ve pratik hal alıyor. Her anımızı ölümsüzleştirmeyi seven bir toplum olarak, geliştirilen bu akıllı cihazları fotoğraf çekmek için fazlasıyla kullanıyoruz. Şayet sizde akıllı cihazlar ile her an fotoğraf çekmeyi seven okurumuzsanız bugün size vereceğimiz bazı tavsiyeler sayesinde daha başarılı fotoğraf yakalamak mümkün olacak. 

akıllı cihazlarda özellikle de akıllı telefonlarda çoklu kameraların mevcut olması sayesinde çekilen fotoğraflar daha net oluyor. Genel anlamda çift kameralı telefonlar ikincil kamerayı portre modu için kullanılırken 2'den fazla kameraya sahip olan cihazlar ise farklı özellikleri donanım olarak kullanıcılara sunduğu için bahsettiğimiz fazla kameralar kullanılıyor. Ancak iyi bir fotoğraf çekmek için cihazınızın 2'den fazla kamera bulundurmasına gerek yok. Daha iyi bir fotoğraf için size vereceğimiz tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. 

Android işletim sistemine sahip Yongnuo YN450 fotoğraf makinesinin özellikleriAndroid işletim sistemine sahip Yongnuo YN450 fotoğraf makinesinin özellikleri

1- Seri çekim modunu kullanmaktan korkmayın

Her arkadaş grubunda olduğu gibi sizlerinde arkadaş grubu içerisinde çekilen fotoğraf içerisinde kendini beğenmeyecek arkadaşlarınız olacaktır. Hal böyle olunca tekrar tekrar fotoğraf çekinmek isteyerek sizleri çıldırtmak isteyecektir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için seri çekim modunu kullanmaktan korkmayın. Seri çekim modu ile yakalayacağınız arkadaş grubunuzun fotoğrafları içerisinde herkesin mutlaka beğeneceği fotoğraflar olacaktır. Ancak seri modda çekmeniz fotoğrafların çekim hızı çok yüksek olacağı için doğal olarak fotoğrafın kalitesi de düşük olacaktır. Bunun için size tavsiyemiz art arda çekerek fotoğrafı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. 

2- Mevcut kamera uygulamalarınızı kullanın ya da kamera uygulamaları indirin

Sahip olduğubuz akıllı cihazın mutlaka kamera uygulamaları mevcuttur. Bu kamera uygulamalarında sizin işinize fazlasıyla yarayacak özellikler mevcut olacaktır. Mevcut bu özellikleri kurcalamaktan çekinmeyin ve deneme çekimler yaparak ne işe yaradığını gözlemleyin. Özellikle de son yıllarda çıkan akıllı cihazların mevcut kamera uygulamaları içerisinde yer alan Manuel Mod ya da Pro Mod gibi özellikleri kurcalamayı ve bu modlarda çekim yapmayı ihmal etmeyin. Bu özellikleri kullanırken unutmamanız gerenler ise ışık ayarını, odaklama ayarını ve açıklığı sizlerin ayarlarını unutmayın. Her zaman kişi çekimleri yapmayan bazende evinizin bir odasını, bahçesini ya da mekanın fotoğrafını çekiyorsanız kameranın ayarlarında mutlaka Izgara Modu vardır. Izgara Modu, cihazınızın ekranını ızgara şeklinde 9 parçaya böler ve yakalayacağınız fotoğrafın daha başarılı olmasını sağlar. 

3- Işığın güzü adına

Objelerden gözümüze yansıyan ışık, çevreyi nasıl daha iyi görmemizi sağlıyorsa ortamda bulunacak olan bol ışık sayesinde fotoğraflarınızın daha kaliteli olmasını sağlar. Ancak unutmamanız gereken bir şey var. O da kameraların insan gözü olmadığını göz önünde bulundurun ve yersiz  ya da düzensiz ışıkta müthiş bir performans veremezler.Şayet bir kişinin fotoğrafını çekiyorsanız o kişiyi ışığa karşı oturtun ve siz ışığı arkanıza alın. 

4- Fotoğraf çekmekle işiniz bitmeyecek

Herkes iyi bilir ki şipşak fotoğraflardan büyük beklenti olmaz. Eh işte olmuş dediğiniz fotoğraflara küçük dokunuşlar yaparak onları profesyonel kamera ile çekilmiş görüntüsü verebilirsiniz. Bu tip uygulamaları ise uygulama mağazalarına giderek oradan indirebilir ya da satın alabilirsiniz. 

5- Elinizden geldiği kadar ekipmana sahip olmaya çalışın, Ekipmanınız yoksa dert etmeyin yolları var

Akıllı cihazlar ile profesyonel fotoğraflar yakalamak istiyorsanız fotoğraf ekipmanları alabilirsiniz. Bu ekipmanlar sizi daha havalı göstereceği gibi yakalayacağınız fotoğrafları da daha başarılı kılacaktır. Bu ekipmanlar arasında ise akıllı telefon lensleri, tripodlar ve daha nice nice malzemeler bulunmakta. Bu ekipmanları kullanarak fotoğraflarını bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz. 

 


Akıllı Telefonlar En Çok Fotoğraf Çekimi İçin KullanılıyorAkıllı Telefonlar En Çok Fotoğraf Çekimi İçin Kullanılıyor
Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!
Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!

PAYLAŞ