Telefon hatları neden çöker ? - Haberler - indir.com

Telefon hatları neden çöker ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-22 17:00:03
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Telefon hatları neden çöker ? " sorusunu cevaplar, iletişim protokolleri ve işleyişleri hakkında bilgiler vermeyi amaçlar.

Telefon hatları neden çöker ? 

Zaman zaman tatsız olaylardan dolayı telefon hatlarında çökmeler ve bağlantı kuramama sorunları yaşanmaktadır. Buna sebep olan şey ise hizmet sağlayıcısının kurmuş olduğu alt yapıdır. Eylülde İstanbulda olan depremde saatlerce kimse kimseyi arayamamıştı. Bunun sebebi olması gerekenden çok sayıda insanın aramaya yapmaya çalışmasıydı. Trafik kavramı sadece araçların yoldaki durumunu anlatan bir kavram değildir. Etkileşim ve iletişimin olduğu her alanda trafik kavramını kullanmak mümkündür.

Siri birçok ülkede çöktü!Siri birçok ülkede çöktü!

Bazı örnekler ile telefon hatlarının çökme nedenlerini  açıklayalım:

 Düşünün ki A şehrinden B şehrine 100 km uzunluğunda bir  yol mevcut. Yol 5 gidiş 5 geliş olarak toplam 10 şeritli olsun. Yol sabah ve akşam saatleri dışında hiç yoğun olmazken, sabah ve akşam saatlerinde orta derecede yoğunluk barındırsın. Bu mantıkta yol her zaman görevini başarı ile yerine getirecektir. Varsayalım ki teorik olarak yolun sorunsuz iletim kapasitesi 100 000 araba olsun. Bu durumda sabah ve akşam saatlerinde 70000 araba yolu kullanırken o saatler dışında 20000 araba yolu kullanıyor diyelim. Ve öyle bir şey olsun ki bir anda 250 000 kişi yolu kullanmak istesin. İşte tam bu noktada trafik sıkışacak ve yol vermesi gereken hizmeti yerine getiremeyecektir. Telefon hatlarının da çökme sebebi budur. Hizmet sağlayıcıları gündelik kullanımı çok rahat kaldıracak ama olağanüstü durumlarda yeterli olmayacak bir altyapı ile hizmet vermektedir.


Whatsapp, Instagram ve Facebook ÇöktüWhatsapp, Instagram ve Facebook Çöktü
Instagram kısa süreliğine çöktü!Instagram kısa süreliğine çöktü!

LINE; Bayramına Hareket Gelsin


PAYLAŞ