Telefon bağımlılığınızın gerçek sebebi ne? - Haberler - indir.com

Telefon bağımlılığınızın gerçek sebebi ne?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-05 21:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amerikalı bilim insanları, insanların akıllı telefon bağımlılığı noktasında bir çalışma gerçekleştirdi. Bu araştırma neticesinde insanların akıllı telefonları sadece bağımlılık sebebiyle bu kadar yoğun bir şekilde kullanmadıklarını, düşüncelerinden kaçınmak için de akıllı cihazları kullanacağı ortaya çıktı. Cep telefonlarının yaygın olarak kullanılması ile beraber artık herkesin yeni bir tür bağımlılığı da ortaya çıkmış oldu. Özellikle akıllı telefonlar yaygınlaşmaya ve ortaya çıktıklarından beri insanlarında ellerinden düşmez oldu. Araştırmacılar ise bu alışkanlıkların birer bağımlılık olduğu noktasında hemfikirler. Virginia Üniversitesi’nden bilim adamları, akıllı telefonların bağımlılığı noktasında çeşitli açılardan baktılar.

İnsanların akıllı telefon bağımlılıkları ve neticeleri

Twitch tahtı rakiplerine bırakmadıTwitch tahtı rakiplerine bırakmadı

Virginia Üniversitesi araştırmacıları tarafından insanların bu kadar uzun süredir akıllı telefonları kullanması sebebi olarak tek başına bağımlılık olarak ifade etmiyorlar. Araştırmacılar, insanların düşüncelerinden kaçmak için de akıllı telefonları kullandığını ifade ettiler. Virgia Üniversitesi’nden sosyal psikolog Timothy Wilson ve ekibi “düşüncelerden kaçınma” hipotezini araştırmak için insanların içinde dikkat dağıtıcı herhangi bir nesne olmayan bir odada oturmasını sağladı. Çalışmaya katılan insanlar, içinde dikkat dağıtıcı akıllı telefon, kağıt yada kalem gibi nesnelerin olmadığı bir odada 15 dakika, sadece düşünceleri ile başbaşa kaldılar. 15 dakika odada kalan insanlar, odada geçirdikleri zamanı sıkıcı ve keyifsiz olarak adlandırdılar.

Daha sonra bir değişiklik yapılarak deneyi tekrarladılar. Bu sefer ise odada yer alan masaya bir şok cihazı bırakıldı. Şok cihazının yer aldığı odada 15 dakika geçiren kadınların yüzde 27’lik bölümü erkeklerin ise yüzde 67’lik bölümü düşünceleri ile başbaşa kalmayı öyle dayanılmaz buldu ki şok cihazı ile kendilerine şok verdiler. Bu noktada katılımcılardan bir adam 15 dakikada kendisine 190 kere şok verdi. Araştırma sonucunda ise insanların kendi zihinleri ile başbaşa kalmaktansa kendilerine zarar vermeyi tercih ettiklerini görüyorlar. Akıllı telefon kullanıcıları ise sadece bağımlı değiller ve kendi düşüncelerinden kaçıyorlar.


Facebook ve Instagram'daki PlayStation reklamları askıya alındıFacebook ve Instagram'daki PlayStation reklamları askıya alındı
OPPO'nun yeni akıllı telefonu ortaya çıktıOPPO'nun yeni akıllı telefonu ortaya çıktı

PAYLAŞ