Telefon alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural - Haberler - indir.com

Telefon alırken dikkat edilmesi gereken 5 kural

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-29 23:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kendinize yeni bir akıllı telefon almaya karar verdiyseniz ve aklınızda herhangi bir seçenek yoksa, bazı dikkat etmeniz gereken noktalar, fikirlerinizin şekillenmesine yardımcı olabilir. Nitekim, teknolojik aletlerin markalarından ziyade sahip olduğu özellikler, işinize ne kadar yarayacağını gösteren en önemli faktördür. Bu nedenle çok fazla para ödemeye gerek kalmadan da, iyi bir akıllı telefon sahibi olmanı mümkün. Bunun için, satın almaya kara verdiğiniz anda dikkat etmeniz gereken 5 şey şöyle sıralanabilir;

Kafanızda fiyat aralığı belirleyin

Alacağınız cihazın bin liranın altında mı yoksa bin liranın üstünde mi olup olmayacağına karar verin ve bu doğrultuda hangi cihazlara bakabileceğinize dair bir fikriniz olsun. Bu fikri edinirken de mağaza satıcılarına sormak yerine, araştırmanızı kendiniz yapın.

Telefonun hangi özelliklerine bakmalısınız?

Cihazın markasından ziyade özellikleri daha önemlidir. Size iyi bir performans sağlaması için özelliklerini kontrol etmeniz yeterli. Özelliklerinde bakılması gereken noktalardan biri depolama hafızası. Eğer sürekli hafız dolu uyarısı almak istemiyorsanız, kontrol edeceğiniz noktalardan biri bu olmalı. İletim sistemi kişisel tercihinize kalmış. Dikkat etmeniz gereken diğer özellikler, işlemci gücü, batarya kapasitesi, ekran çözünürlüğü vb. olmalı.

Yeni çıkan modellerin, birkaç yıl önceki modellerine göz atın

Yeni modeller genellikler kendisinden önce çıkan modele kıyasla çok küçük farlılıklar katılıp piyasaya sürülüyor. Fakat üzerine en az bin lira fiyat ekleniyor. O yüzden yeni ve eskiyi karşılaştırıp, eski modeli tercih ederek daha ucuza iyi bir akıllı telefon sahibi olabilirsiniz.

İyi bir telefon için çok fazla para harcamanız gerekmiyor

Her yıl çıkan telefonların hızına yetişmek mümkün değil. Kendinize bir sınır koyarsanız, hem cebinize zarar vermemiş olursunuz hem de iyi telefonları yeni ve pahalı olanlar arasından fark etmenize olanak tanırsınız.

Bir telefonda bakacağınız ilk şey nedir?

Eğer fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, bunun için cihazın kamerasına odaklanmanız lazım ya da çok fazla video, fotoğraf, müzik saklıyorsanız, alacağınız cihazın depolama hafızasının yüksek olması lazım. Cihazı satın almaya çıkmadan, önceliğinizle ilgili küçük çaplı bir araştırma yapabilirsiniz.





PAYLAŞ