Telagram'ı en iyi şekilde nasıl kullanırsınız? - Haberler - indir.com

Telagram'ı en iyi şekilde nasıl kullanırsınız?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-31 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada kullanabileceğiniz birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bunların başında en popüler olarak WhatsApp bulunurken, daha sonra Viber, WeChat ve Telegram gibi çeşitli uygulamalar bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Telegram mesajlaşma uygulamasında işinize yarayacak olan özellik ve ipuçlarından bahsedeceğiz. Bu sayede Telegram uygulamasını daha işlevsel bir şekilde kullanabileceksiniz. Gelin şimdi Telegram’da yer alarak diğer uygulamaların önüne geçen bazı önemli ek özellikler neler göz atalım.

Telegram için ipuçları ve özellikler

Telegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyorTelegram’a görüntülü grup sohbeti özelliği geliyor

Özel bildirimler ve Led renkleri

İletişim bilgilerine girdikten sonra Bildirimler bölümüne girerek daha sonra Özelleştir’e dokunduğunuz zaman özel bildirimler ayarlayabilirsiniz. Bu noktada titreşim düzeni, bildirim sesi, önceliği ve LED rengi değiştirme gibi çeşitli seçenekler karşınıza çıkacaktır.

Kişiler için tek tek bildirim kapatma

Eğer Telegram üzerinde size çok fazla mesaj gönderen bir kişi varsa sadece bu kişiye özel geçici olarak bildirimlerini susturabilirsiniz. Kişiye özel bildirim ayarlar gibi kişiyi seçtikten sonra profil bilgileri bölümünden Bildirimler’e erişin ve Devre Dışı Bırak seçeneğine basın.

Telegram’da telefon numaranızı değiştirmek

Telefon numaranızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Eski telefon numaranızla Telegram’a kayıtlı olsanız bile, eski numaranızı yenisi ile kolay bir şekilde değiştirmeniz mümkün olacaktır. Bunun için ise Ayarlar’a giderek Telefon numarası bölümüne dokunun ve oradan değiştirin.

Galeriden telegram görsellerini gizlemek

Telegram üzerinde size gönderilen fotoğraf ve videolar telefonunuzun galerisine düşüyordur. Galerinizde bu içerikleri görmek istemiyorsanız ise Ayarlar’a giderek Galeriye kaydet seçeneğini değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Telegram’da son görülmeyi gizlemek

Her sohbet uygulamasında olduğu gibi Telegram üzerinde de son görülme ayarını değiştirebilirsiniz. Kimlerin sizi son olarak girdiğiniz saati görmemesi için değişiklikler yapabilirsiniz. Son görülme özelliğini değiştirmek için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Son Görülme’ye gidin.

Resimler ve gizli sohbetleri otomatik silmek

Tıpkı Snapchat’e benzer şekilde Telegram’da sohbetlerinizi ve resimlerinizi kendiliğinden silinecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Telegram bu özelliği ile platformunda bir yenilik yapma kararı aldı. Bu özellik şuan için gizli sohbetlerde kullanılabiliyor. Sağ üst köşeden üç çizgiye basın ve Otomatik imha zamanlayıcısını ayarla deyin. Burada 1 saniye ile 1 hafta arasında seçimler yapabilirsiniz.

Sohbetlerinizi kilitleyin

Birçok özelleştirme ve güvenlik özelliklerine sahip olan Telegram’da sohbetlerinizi kilitleme imkanı da bulunuyor. Bu sayede telefonunuza erişen bir kişi mesajlarınızı okuyamamış oluyor. Bunun için ise bir şifre katmanız gerekiyor. Şifre katmak için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Şifre kodu kilidine giderek 4 haneli kodunuzu girin. Sohbetlerinizin kilidini parmak iziniz ile açmayı da seçebilirsiniz. Bir şifre belirledikten sonra sohbetinizin sağ üst köşesinden kilide dokunarak sohbeti kitleyebilirsiniz.

İletileri kaydetmek

Bir mesajı seçerek İlet > Kayıtlı Mesajlar seçeneğini seçerseniz, resimler ve videolar gibi dosya içeren mesajlar bile kaydedebilirsiniz. Kaydedilen bu mesajları daha sonra orijinal gönderen ismi ile kayıtlı görebilir ve hazır bir şekilde mesaja erişebilirsiniz.

Birden çok hesap desteği

Telegranda bir kullanıcının birden fazla hesabı olabilir. Bunun için ise isminizin yanındaki aşağı ok işaretine dokunun ve daha sonra Hesap Ekle seçeneği çıkacaktır. Sonraki hesabınız için yeni numarayı girin ve ekrandaki talimatları izleyerek yeni hesabınızı oluşturabilirsiniz.


Telegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırımTelegram'dan test oluşturucularına 400 bin Euro'luk yatırım
Telegram Google Play Sotre'da 500 milyon indirme sayısına ulaştıTelegram Google Play Sotre'da 500 milyon indirme sayısına ulaştı

PAYLAŞ