Teksas'ta kripto paralar bankalarda saklanabilecek - Haberler - indir.com

Teksas'ta kripto paralar bankalarda saklanabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 14:30:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Teksas Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklama, kripto para dünyasında olumlu bir etki yarattı. Açıklamaya göre bankalarda kripto paralar saklanabilecek.

Son dönemlerde kripto paraya yönelik yaşanan olumlu gelişmeler, sektörde de olumlu etkiler yapıyor. Geçtiğimiz günlerde El Salvador’da alınan karar ile ülkede resmi olarak kripto paranın kullanılabileceği belirtilmişti. Yeni bir açıklama ise Teksas Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan geldi. Kurum tarafından yapılan açıklamada, Teksas sınırları içerisinde yer alan bankaların kripto para birimlerinin saklanması konusunda yetkilendirildiği belirtildi.

Risk kararı bankalara verildi

10 Haziran tarihinde yayınlanan resmi bildiri ile duyurulan gelişmede, bankaların mevcut teknolojiyi kullanmak için gerekli altyapıya sahip olduğu belirtildi. Ancak “standart riske dayalı değerlendirmelerin” her banka tarafından değerlendirilmesi gerektiği de vurgulandı. Mevcut yeniliğin bankalar tarafından farklı teknolojiler ile desteklenerek alternatif çözümler ve hizmetler geliştirilebileceğini de belirten Teksas Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yayınladığı bildiri ile birlikte tüm dünyada dikkat çekmeyi başardı.

ABD’de özellikle hükümet ve hükümete yakın kanallar kripto para birimlerine yönelik kötü düşünce ve izlenimlere sahip olsa da bölgesel farklılıkların olması dikkat çekiyor. Zira geçtiğimiz yıl içerisinde OCC tarafından yapılan açıklamada da bankaların kripto para ile ilgili işlemlerine olumlu bir yaklaşım sergilenmişti.  Teksas Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından da yapılan bu açıklama ile birlikte yeni gelişmelerin de yaşanabileceğinin ilk sinyalleri verildi.

Madencilik faaliyetleri oldukça yüksek

Alınan kararın Teksas’ta geçerli olmasının bazı önemli detayları var. Öyle ki ABD’de yapılan madencilik faaliyetlerinin büyük bir kısmı Teksas sınırları içerisinde gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili Marathan Digital tarafından yayınlanan son raporda, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin arttırılması adına 73 binden fazla birimin yer alacağı özel bir tesisisin planlandığı belirtilmişti. Teksas’ta yapılan yasal düzenleme, daha fazla şirketin de bu alana yönelmesini sağlayabilir.

Bankalar için riskli bir hizmet olabilir

Bankalar yıllardan beri saklama hizmeti veriyor olsa da bu saklama işlemlerinde altın, para ya da çeşitli fiziki varlıklar kapsam altında tutuluyordu. Kullanıcılar için güvenli bir saklama aracı olarak tercih edilebilecek bankalar, riskleri yatırımcılar için minimuma indirse de bankalar adına bir o kadar arttırıyor.





PAYLAŞ