Teknosa zarar ediyor! - Haberler - indir.com

Teknosa zarar ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 15:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

2018’in ilk yarıyıl sonuçlarının açıklanması ile birlikte Teknosa’nın zarar ettiği görüldü. Üstelik zarar 10 milyon TL’ye ulaşmış durumda.

Türkiye’nin teknoloji zinciri Teknosa, 2018 yılının ilk 6 ayı zararla kapattı. Marka tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu için yapılan açıklama ile birlikte firmanın ekonomik durumu hakkında bilgi elde edilmesi mümkün olurken, marka zarar açıkladı. 2018 yılının ilk 6 ayı itibari ile 10 milyon 135 bin TL’lik zarar gösteren şirket, geçtiğimiz dönemi tam ters bir tablo ile geçirmişti. İlgili dönemde marka 9 milyon TL kar açıklamıştı. Aradan geçen bir yılın ardından aynı dönemde firma kar elde edemediği gibi ciddi bir zarar yaşadı. 

Teknosa Mobil UygulamalarıTeknosa Mobil Uygulamaları

Teknosa ekonomik tabloları neler diyor?

Yapılan resmi açıklamada 6 aylık süreç içerisinde markanın 1 milyar 700 milyon ciro elde ettiği belirtildi. Operasyonel karlılığı (FAVÖK) 62 milyon TL olarak açıklanan şirket, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyar 531 TL ciro ile geride kalmıştı. Üstelik markanın artan sepet tutarı ile birlikte bu konuda olumlu pek çok kaleme sahip olduğu görülürken konuyla ilgili Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan değerlendirme yaptı. Gürcan, müşteri hizmetleri ve ürün yelpazesinin arttırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Farklı alanlarda çalışmalar yapan ve farklı hizmetleri ile ön plana çıkmayı hedefleyen Teknosa önümüzdeki dönemlerde dikkat çekebilir. Gürcan değerlendirmesinde ekonomik verilerden ziyade markanın hedeflerini aktararak bu yöne dikkat çekti. 

Media Markt, Teknosa için ilk teklifi verdi

Teknosa için MediaMarkt talip olmuştu

Teknosa için geçtiğimiz günlerde gündeme gelen haberlerde MediaMarkt’in Teknosa’ya takip olduğu konuşuldu. Yüzde 75’lik hisse payı için 90 milyon Euro gibi bir ödeme sunan MediaMarkt bu teklif ile sonuca ulaşamadı. Önümüzdeki günlerde de bu iki firma arasında bir anlaşmanın sağlanması beklenmiyor. 


İlgili uygulamalar
Media Markt, Teknosa için ilk teklifi verdiMedia Markt, Teknosa için ilk teklifi verdi

PAYLAŞ