Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak! - Haberler - indir.com

Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 13:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletlerinde herkes tarafında tahmin edilebilen şifreleri koymak yasaklanacak. Bu tür kolay şifreleri engelleyecek sistem, "Bilgi Gizliliği: Ağ Bağlantılı Cihazlar" yasası kapsamında her türlü teknolojik ürüne şifre koyulması zorunlu hale gelecek.

Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!

Geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri senatosu tarafından yapılan teklife göre kullanıcı ve teknolojik ürünlerin güvenliğinin arttırılması planlanıyordu. Yalnızca iki hafta içerisinde senatonun teklifi onaylandı. 2020 yılından itibaren teknolojik ürünlerde oldukça sağlam güvenlikler olacak. Örneğin bu cihazlara '123456' gibi çok basit şifreler konulmasının önüne geçilmeye çalışıyor. Tahmin edilmeyen ve kolay olmayan şifreler koyulması zorunlu olacak.

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

"Doğrudan veya dolaylı olarak İnternet'e bağlanabilen ve bir İnternet Protokolü veya Bluetooth adresi atanmış bir fiziksel nesne" tanımına uyan her cihaz ve teknolojik ürün için şifre koyulmasına şart koşuldu. Aynı zamanda güvenlik konusunda kullanıcı bilincini arttırmak isteyen Amerika Birleşik Devletleri, botnet tehlikesinin artık önüne geçmek istiyor. 2020 yılında başlayacak olan bu önürgenin farklı ülkelerde de uygulanması bekleniyor. Özellikle teknolojik cihaz kullanımı konusunda oldukça sıkıntı içerisinde olan, Asya ülkelerinde bu tasarı oldukça tartışma yarattı. Kolay şifrelere engel koyduğu ve tüm cihazlardaki güvenliğin arttırılması beklenen bu tasarı birçok ülkelerde de kullanılmaya başlanabilir.

Bildiğiniz üzere bazı kişiler sürekli şifrelerini unuttuklarından dolayı '123456', 'password', 'admin' gibi oldukça basit şifreler koymayı tercih ediyorlar. Bu basit şifreler ise bilgilerinizi çalmak isteyenler için adeta oltadaki balık gibidir. Kolayca tahmin edilebilir veya kırılabilir. Bu yüzden de tüm bilgileriniz çalınabilir, parayla satılabilir. Bunun önüne geçmek isteyen Amerika Birleşik Devletleri, bu derecede kolay şifre koymaya engel olunması için tasarı hazırladı. 2014 yılında Avrupa genelinde yapılan bir araştırmaya göre, tüm dünyanın ve Avrupa'nın kişisel ya da sosyal hesaplarında ne kadar kolay şifreler kullanıldığını açıkça ortaya koymuştur. Dünya genelinde en basit şifreler, "12345", "12345678", "qwerty", "1234567890". Bu şifreler dünya genelinde neredeyse en çok kullanılan şifreler arasında. Şifreniz karışık olmadığı ve sadece harf ya da rakamlardan oluştuğu sürece ne kadar uzun olursa olsun yine de güvensiz bir şifredir.


Apple iOS 12 ile iPhone'ların şifresini kırmak isteyenlerin önüne geçtiApple iOS 12 ile iPhone'ların şifresini kırmak isteyenlerin önüne geçti
LastPass ve 1Password şifre uygulamalarından hangisi daha iyi?LastPass ve 1Password şifre uygulamalarından hangisi daha iyi?
Bir hacker şifrenizle neler yapabilir?Bir hacker şifrenizle neler yapabilir?

PAYLAŞ