Teknoloji Yuvası Vodafone Arena'ya Yeni Bir Özellik Geldi - Haberler - indir.com

Teknoloji Yuvası Vodafone Arena'ya Yeni Bir Özellik Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-30 20:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Vodafone ile Beşiktaş JK arasında yapılan Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına şahitlik etmiştik. Bu anlaşma kapsamında yapılan yeni stadyum Vodafone Arena geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştirmişti. Bu stad Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olup çeşitli teknolojileride barındırıyordu. Bu stad için Teknolojik anlamda 40 milyon TL yatırım gerçekleştiren Vodafone bu yatırımlara devam ederek Beşiktaşın'ın yeni stadına teknolojinin yardımı ile de beraber yenilikler katmaya devam ediyor. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Başkan Yardımcısı Engin Aksoy tarafından düzenlenen toplantı ile yeni detaylardan bahsedildi.

Başkan Yardımcısı Aksoy, 150 milyon doları geçkin değeri ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması olduğu belirtirken uzun dönemli bir imza attıklarınıda belirtti. Vodafone Arena stadyumunun akıllı bir sisteme sahip olması için 40 milyon TL bir yatırım yapan Vodafone, dijital dünyada İstanbul'un kalbi denilebilecek bu noktada böyle önemli bir değer kaznadırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Spor haricinde barındırdığı birçok yeni teknoloji ve özelliği ile dikkat çeken Vodafone Arena, dünya üzerinde bulunan stadyumlardan kendisini ayırıyor. Tüm taraftarlara ve ziyaretçilere her noktada internet bağlantısı sağlayabildiği gibi bu deneyimi üst seviyede yaşatabildiklerini belirtiyor.

Vodafone Arena üzerinde bulunan teknolojik alt yapının beş farklı katmandan geçtiğini belirtiyor. Bunlar ise şu şekilde;

  • İlk katmanda veri ve telekom odaları bulunuyor.
  • İkinci katmanda stadyuma gelenler Vodafone SüperNet Wi-Fi ve 4.5G ile kesintisiz bağlantı deneyimi sağlanıyor.
  • Üçüncü katmanda yönetimi tek merkezden yapılan ekran ve videowall'lar bulunuyor.
  • Dördüncü katmanda ise Vodafone Arena mobil uygulaması yer alıyor.
  • Beşinci katman ise Vodafone servislerinden oluşuyor.

Diğer yandan Vodafone Arena uygulamasına gelen son güncelleme ile kullanıcılar Beşiktaş maçlarına dair daha detaylı bilgilere erişebilecek ve ısı haritaları gibi detaylı bilgilere de sahip olabilecekler. Ayrıca Stadyuma gelen kullanıcılar bu uygulama yardımı ile maçları canlı bir şekilde izleyebilecekler. Bir pozisyon sonrası canlı yayın sayesinde daha yakından görme fırsatlarıda doğuyor diyebiliriz. Bu canlı yayın özelliği için Stadyum Wifi ağına bağlanmak yeterli olacak ve bu sistemin 2 Nisan'dan sonra aktif olacağı belirtiliyor.

Vodafone Arena uygulamasını buradan indirebilirsiniz.





PAYLAŞ