Teknoloji Transfer Ofisi'nde gündem 3. nesil üniversiteler - Haberler - indir.com

Teknoloji Transfer Ofisi'nde gündem 3. nesil üniversiteler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 19:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Teknoloji Transfer Ofisi adı ile kurulan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile faaliyet geçirilen yeni çalışma grubu ikinci defa toplandı. Türkiye’deki tüm TTO’ları bir araya getirmeyi hedefleyen yeni hareketin bu yıl düzenlenen ikinci toplantısı çok daha etkin geçerken gündeme ilişkin değerlendirmeler yapılarak yeni kararlar alındı.

Gündem 3. nesil üniversiteler

Etkinlikte ana gündemlerden birisi 3. nesil üniversiteler oldu. Konuyla ilgili ilk açıklama Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner’den gelirken Güner, “Bu nedenle, birçok üniversitemiz stratejik planlarında araştırma ve eğitimle eşit önemde yeni hedefler belirlemeye başlamış durumdalar. Bununla birlikte, Türkiye’nin girişimcilik iklimi açısından teknoloji transfer ofislerinin kritik bir noktada bulunduğu da bir gerçek. TTO buluşmasının ikincisini gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Üniversitelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi ile birlikte üretimde daha etkin bir rol alması gerektiği ifade edilirken Ar-Ge çalışmalarına da değinildi. Bu konuda ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Üniversitenin bilgi üretme noktasında çabası var ama bunun talep oluşturma kısmında, sanayide bir güçlük var. Sanayide Ar-Ge’ye yönelik nicelik açısından insan kaynağı sayısının daha da artırılması gerekiyor. Patent sayısının artması sevindirici ancak bunların ticarileşmeye yönelik olanlarının sayısının çoğalması için çalışmalıyız. Türkiye, Küresel Rekabetçilik Endeksi’nde, 137 ülke arasında 53’üncü sırada bulunuyor. Bu sadece Ar-Ge ve yenilik süreçleriyle ilişkili değil, tüm ekosistemin tüm bileşenleri boyutunda”. dedi.

Teknoloji Transfer Ofisleri toplantısında iki farklı konuda panel düzenlenirken, gün toplantı ve görüşmelerle birlikte sona erdi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ