Teknoloji Devleri ZombieLoad Açığı İçin Yama Yayınladı - Haberler - indir.com

Teknoloji Devleri ZombieLoad Açığı İçin Yama Yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-16 12:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji şirketleri, genellikle Intel yongaları hedef alan ZombieLoad olarak adlandırılan güvenlik açığına karşı önlem almak için çeşitli yamalar yayınladı. Teknoloji şirketleri çok ciddi bir sorun ile karşı karşıya. Büyük çapta olan teknoloji şirketi, 2011 yılından bugüne kadar üretilen neredeyse bütün Intel çipleri etkisi altına alacak olan güvenlik açığı konusunda ciddi adımlar atmaya başladıklarının bilgisini verdi. Salı günü itibariyle araştırmacılar, ZombieLoad şeklinde adlandırılan güvenlik açığı hakkında detaylı bilgi verdi. Söz konusu güvenlik açığı ZombieLoad, işlemci üzerinde yer alan şifreleri, gizli mesajlaşmalar gibi hassas verilerin korunmasız kalmasını sağlıyor. Son zamanların en çok konuşulan konuda çok ciddi güvelik açıklarıdır. Şimdi ise Intel çiplerde yaşanma ihtimali olan ZombieLoad güvenlik açığına karşı güçlü önlemler alınması gerekiyor. Intel yonga çipi üzerine kurulan cihazlarınız varsa en son güncellemesini yaptığınızdan mutlaka emin olun. 

Apple

Google'ın En İyi Oynanabilir Doodle'larıGoogle'ın En İyi Oynanabilir Doodle'ları

Teknoloji devi Apple, konu ile alakalı, 2011 yılında çıkan tüm Mac ve MacBook modelleri için güçlü düzeltmeler yayınladı. Böylelikle ZombieLoad sorunu sebebiyle kullanıcıların mağdur olmasının önüne geçildi. Apple, pazartesi günü açıklama ile beraber, macOS Mojave 10.14.5 kullanılan tüm sistemlerin yamalar ile güçlendiğinin altını çizdi. Söz konusu bu yamalar sayesinde Safari ya da diğer uygulamalar üzerinden gelmesi muhtemelen olan saldırıların önüne geçilecektir. Yaşanan güvenlik sorunları sebebiyle birçok kullanıcı, cihazlarında güçlü performans düşüşü ile karşı karşıya kalacak fakat bazı Mac bilgisayar kulanıcıları %40 oranına varan bir performans düşüşü ile karşı karşıya kalabilirler. Bu hatalar iPhone, iPad ve Apple Watch’ları etkilemeyecek. 

Google

Teknolojik dünyanın önemli isimlerinden Google'da, ZombieLoad güvenlik sorununa karşı yama geliştiren şirketler arasında. Google, konu ile alakalı, Android cihazların büyük çoğunluğunun bu sorun karşısında zarar görmediğini fakat Intel çipler ile üretilen cihazların yamalanmaya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Chromebook gibi Chrome OS gibi cihazların herhangi bir yamaya ihtiyaçları yoktur. Son sürüm sayesinde bu cihazlar yaşanacak herhangi bir güvenlik sorununa karşı korunmaktadırlar. Fakat buna rağmen bu cihazlara da çeşitli yamalar gönderilecek. Bunların yanı sıra aynı zamanda Google, Windows ve Mac ürünlerin yamalandığından emin olunması gerektiğini de dile getirdi. 

Microsoft

Microsoft da, ZombieLoad güvenlik sorununa karşı, işletim sistemi ve bulut sistemi için özel olarak yama yayınlayan şirketler arasında. TechNet'ten elde ettiğimiz haberlere göre şirket, kullanıcıların işlemci sistemleri için direkt olarak cihaz üretimi ile ilgilenen üreticilerin mikro kod güncellemelerini elde etmesi gerektiğini dile getirdi. Teknoloji devi Microsoft, kendi mikro kod güncellemelerini Windows Update aracılığı ile kullanıcılarına sunuyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara baktığımız taktirde, Microsoft Azure kullanıcılarının ise halen korunduğunun bilgisini verdi. 

Amazon

Amazon şirketi adına sözcülük yapan kişi, Amazon'un bulut servisi olarak görev yapan Amazon Wep Services adına güçlü bir güncelleme yaptıklarının bilgisini verdi. Şirketin resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda; "AWS altyapısı, bu tarz hatalara karşı korunacak şekilde tasarlandı ve uygulandı. Ayrıca bu saldırıdan korunmak için ek korumalar konuşlandırıldı" açıklamaları yer alıyor. 


İlgili uygulamalar
Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi SağlayacakGoogle Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak

PAYLAŞ