Teknoloji Devi Huawei Otomotiv Sektörüne Giriyor - Haberler - indir.com

Teknoloji Devi Huawei Otomotiv Sektörüne Giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-12 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji sektörünün lider isimlerinden Huawei, üst düzey teknolojisini otomotiv alanında da kullanmaya hazırlanıyor. Şu günlerde Huawei, hala etkilerinin devam ettiği ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşını ve telekom ekipmanlarını içine alan güvenlik sorunları sebebiyle birçok batı ülkesinde önemli sorunlar yaşamaya devam ediyor. Huawei'in yaşadığı güvenlik sorunları nedeniyle ABD ülkelerinin bazıların ürünlerinin satışı yasaklanmıştı. Yaşanan bu olaylara karşı Çinli teknoloji devi çalışmalarını aksatmıyor. Hatta çok daha hızlı bir şekilde çalışmalarına devam eden Çinli teknoloji devi Huawei, otomotiv sektöründe de yer almaya hazırlanıyor. 

Özellikle akıllı cihaz üretimi konusunda lider isimler arasında yer alan Huawei, çalışma alanlarını değiştirmeye yönelik hareket ediyor. Farklı alanlarda da aktif olmaya odaklanan şirket, çalışmalarını otomotiv sektöründe sürmeye yönelik hareket ediyor. Şirketin tüketici elektroniği alanı, geçtiğimiz yıllarda önemli sayılacak ölçüde büyüme göstermişti. Büyüme kat ettiği konuları doğru bir şekilde kullanmayı başaran Huawei, gücünü otomotiv sektöründe kullanacak. Çin'in en büyük akıllı telefon üretici olarak görülen şirket, küresel akıllı cihaz pazarında Samsung gibi bir devi geçerek sektöre hükmetmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda çalışan ve rekabeti ciddi ölçüde kızıştıran işlere imza atmayı başaran akıllı cihaz üretici Huawei, pazardan önemli bir pay almayı başarıyor. 

Huawei 2021 için iddialı: Samsung'u GeçeceğizHuawei 2021 için iddialı: Samsung'u Geçeceğiz

Huawei otomotiv sektörüne giriyor

Çalışmalarını tek yönlü sürdürmek yerine hakimiyet alanını genişletmeye odaklanın Huawei, otomotiv sektöründe de etkin rol oynamaya odaklanın. Elde edilen yeni rapor bilgilerine göre şirket, ileriye dönük planlarında otomotiv sektöründe de yer almayı düşünüyor. Bu sayede çalışmalarını sadece akıllı cihaz üretmekten öteye taşımayı planlayan Huawei, gelişim göstermeye yönelik işlere imza atıyor. Aynı raporun içeriğinde 2019 Şangay Otomobil Fuarı’nda göreceğimiz iddiası yer alıyor. Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden Huawei, şirketin yakın zamanda görücüye çıkaracağı ilk otomobilinin Çin'in Wuhan kentinde bulunan ünlü otomobil üreticisi Dongfeng Motor ile birlikte geliştirildiği belirtiliyor. Rapordan elde edilen bir diğer bilgiler arasında ise otomobil, araç içi iletişim, beşinci nesil kablosuz ağ ve bulut teknolojisi gibi daha birçok donanım ile birlikte gelecek. Huawei'nin bu çalışması rakiplerini kıskandıracak özelliklere sahiptir. 

Huawei ve Dongfeng Motor, 5G motorlu otonom araçlara yönelik planlar kapsamında, akıllı araba, lojistik ve endüstri bulut platformları geliştirmek amacıyla bu ayın başlarında Xiangyang'daki yerel yetkililerle 3 milyar Yuan (yaklaşık 446 milyon $) tutarında bir anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmanın devamında ise yeni projelerin geleceği iddia ediliyor. Daha önce teknoloji alanında etkin olan bir diğer şirket Apple'da otomobil sektöründe çalışmaları ile gün yüzüne çıkmıştı. Bu iki şirkette akıllı cihaz üretimi konusundaki başarılarını evrimleştirerek otomobil sektöründe de kullanmaya odaklanıyor. Teknolojik ögeleri doğru orantılı kullanmayı başaran Apple otomobil sektörüne çok daha önce girerek başarılarını kanıtlamıştı. Şimdi ise, Huawei'de bu alanda etkin bir şekilde çalışarak kendini kanıtlamaya odaklanıyor. Gelecek yıllar içerisinde Huawei'den ciddi anlamda bu alanda çalışmalarını kanıtlamayı bekliyoruz. 


Huawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdiHuawei P30, Snapchat ile iş birliği gerçekleştirdi
Huawei'nin İstanbul Mağazası Satış Rekorları KırdıHuawei'nin İstanbul Mağazası Satış Rekorları Kırdı
Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor!Bütçe dostu Huawei Y5 2019 geliyor!

PAYLAŞ